Csodában lehetett ma része Kulcs kicsiny településének és nem is csodálkoznánk azon, ha ezek után Kulcs kis hazánk sőt akár Európa egyik híres zarándokhelyévé válna! 

Íme a krónika: 'Történt ugyanis, hogy az Úr Kétezertizenharmadik esztendejében novembernek 25. napján, 20 vándor, a krónikással egyetemben megszállt a kulcsi kikötőben, hogy a napot és az estét itt töltse el. 

A korcsmáros jóravaló embernek tűnt, aki bár veretes bajor szekérrel közlekedett és az embereivel úgy beszélt, mint amaz kutyákkal, mégis látszott a szemében, hogy hajlik a jóra. 

Aztán a 20 átutazó szerencsével járt és a Duna megajándékozta őket egy szép harcsával. Éhesek valának a vándorok a hal életét elvették és elhatározták, hogy másnap délben a halat elkészítik, így adva hálát a Dunától kapott ajándékért.  

Történt aztán, hogy mikor öreg este lett, a 20 vándor egy játékba kezdett. Eme játék alatt a halat egy zsákban az asztaluk mellett tartották. 

A játék alatt a korcsmáros, aki áhitatosra itta magát az este során és így közlekedett ama veretes bajor szekéren, valamint az áhitat okán egy füstölőt is meggyújtott a teremben, ahonnan a füstölők ki voltak tíltva, szóval eme jólelkű korcsmáros, fogta és magával vitte a 20 vándor halát, míg ők játszottak, beszélgettek. 

A 20 vándor az este végeztével keresni kezdte a halat, de nem találta és mérges lett és haragra gerjedt. 

Tették mindezt azért, mert nem tudták, hogy mi is történt valójában: A korcsmáros házához vitte a döglött állatot és ott, a Jóisten akaratából és segedelmével életre keltette azt és saját tavába helyezte, majd nyugovóra tért. 

Reggelre kelve fedezték fel, hogy a hal nem úszik a tó tetején, és ekkor szembesültek azzal, hogy az igaz kulcsi korcsmáros csodát tett és feltámasztotta a szegény halat! Csoda történt! Ahogy a krónikás e sorokat írja, a korcsmáros épp a tavát ereszti le, hogy meglelje a csodás állatot..."

Aki szeretne hasonló csodákat átélni, az látogasson el Kulcsra és keresse a hajóállomáson a csodatévő korcsmárost, aki viszont nem hisz a legendákban és a csodákban messziről kerülje el a helyet!

az ellopott hal.jpg

Nincs PISZ

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr385657396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása