Pénteken ismét lehetőségünk volt együtt pecázni Gyurival, a nagy tiszai halvadásszal. Ami rossz hír az átlagembernek, az maga a karácsony a pergető horgásznak, a levegő erősen hűlni kezdett, ezáltal a víz is, így a mi süllő és csuka barátaink zabálni kezdtek. 

 

sutyike2.jpg

Az élményt és a halak egy részét bemutatja a videó, most a használt módszerekre koncentrálnék, amiknek köszönhetően közel 30 méretes ragadozót emeltünk csónakba 3-an: 

  • A Tiszán a csuka és a süllő is előszeretettel ette eddig a kicsi, 3, 3,5 inches gumikat. Awaruna, easy shiner és daiwa gumik vitték eddig a prímet főleg zőld, chartreasue színekben. 
  • Azért használok múlt időt, mert a víz lehűlésével most pénteken már nem válogattak annyira a halaink, mint egy héttel korábban, de a csukák továbbra is csak a kis gumikat rágták: awaruna, daiwa, viper volt a top sorrend. 
  • A süllők viszont a nagy falatokra mentek már pénteken: 3 dobásból, 3 süllőt fogtam a mederből a 11 centis berkley pulse shad-del és a Tisza itteni tempójához képest nagy 15 grammos fejjel. Kopogott a mederben, úgy ütötték meg a kapafogúak. Még egyszer: három dobásból három süllő! Ilyen velem még soha nem történt, csak balinnal. 
  • Nagyon sikeres volt a 7 méteres vízen a közvetlenül a csónak alatti emelgetés is. Ezt a versenyt a vertikál királynője a sebile vibrato nyerte, ami neve alapján a lányok kedvence is lehetne, de pénteken inkább a köveseket izgatta fel, illetve a kisebb süllőket. A nap végén szinte minden percben kaptam kapást a kis pajkosra.  
  • A gumizásnál (laikus olvasó, ez még mindig nem pornó, de legalább érdekelni kezdett a peca, mi?), szóval a gumizásnál semmi emelgetés, csak a fenék felett húzogatás (mondom, hogy nem pornó, na) volt a nyerő, a csukák már tele voltak piócával, az ágyból várják már csak a kaját, hogy elússzon a szájuk előtt. Érdekes volt, hogy a parti homokon 8 körül az első hal még egy süllő volt, de fél órával később kiálltak oda a csukák és elverték onnan a süllőt. Estig csak csuka jött le a homokról. 
  • A halak étvágyát mi sem írja le jobban, mint hogy az egyik bő kettes csukámat úgy akasztottam, hogy a korábban lenyelt termetes kárász farka még kilógott a torkából. Ez is látszik a videón. 
  • Nagyon nagy csukák is kiálltak már a part mellé, Gyuri ütött egy négyest, nekem pedig volt egy olyan vendégem, aki majdnem kicsavarta a botot a kezemből, sajnos távozott, mielőtt megnézhettük volna.
  • Azért is volt remek a péntek, mert a kapások szépen eloszlottak a nap folyamán, végig evett a hal, de azért keresni kellett őket, 3-4 helyet is kipróbáltunk naplementéig. Süllők a mederben, csukák a partoldalban. ez volt a leosztás aznap. 

 

  

Az év eddigi legeredményesebb pecája volt, de remélem lesz még ennél is jobb! :) 

Köszi Gyuri! 

 

Big PISZ! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr656963867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása