Fischfucker 2016.08.17. 09:30

Dirt Fly

A legyező horgászatban egy légy átlagos élettartama 2-3 hal. Utána rendszerint vagy lecseréled, mert kicsit már szétesett, vagy elveszted közben, beakad egy fába vagy letépi egy hal. Nekem van egy legyem, ami 21 halnál jár és eszem ágában sincs lecserélni, illetve úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére. Ez a Dirt Fly! 

 

szep.jpg

Idén márciusban Boszniában jártunk Petivel, ahol Zeljko, 2011 Európa bajnok legyező horgásza mutatott nekünk egy legyet, ami elég ormótlan, semmire nem hasonlít, de iszonyú sok halat lehet fogni vele. Annyira hypolta, hogy vettem belőle 5 darabot és videóra vettem a készítését. Zeljko 2 percen belül köti. Ugyanakkor ott Boszniában nem adott halat. 

Most augusztusban sok legyes kalandunk volt együtt és külön is és Peti is elkezdte használni. Kiderült, hogy nem csak a bosnyák barnák és pérek szeretik, hanem a szlovén tesók is odavannak érte.

me_1.jpg

Konkrétan a Savinja túrán egész délután és most a Sava-Bohinka-n is egész délután ugyanazzal az egy, viharvert léggyel dobáltam és ha megnézed a videót, látni fogod, hogy mennyire nem tudtak neki ellenállni. Erre a légyre konkrétan rárabol a szivárványos!

Miután Zeljko nem brandelte a legyét, ezért leszek oly pofátlan, hogy ezt a semmire nem hasonlító, csúnyácska kis legyet elnevezem Dirt Fly-nak. Íme a csodalégy!

dirt.jpg 

Na most, miután remek üzleti érzékkel áldott meg a sors, ezért elhatároztam, hogy ebből a ványadt kis légyből fogok meggazdagodni! Szóval, ha Te is szeretnél ilyen legyet, akkor vagy el kell menned Zeljkohoz (ami nem is olyan nehéz a dobozon látható adatok birtokában), vagy rendelhetsz a Fish&Dirt csapattól ilyen legyet 3000 forintos darabáron. ;-) Olcsóbb, mint a SSR 9 SFC és ezzel garantáltan több pisztrángot fogsz, mint a rapalával! 

Tréfát félre, a légy elképesztő, működik a teljes baltikumban napszaktól, halfajtól, hal mérettől függetlenül. Eszi a domi, a pér, a szivárványos és a sebes is. 

vizben.jpg

Zsoccccal, aki szintén nagy lendülettel megérkezett a legyezésbe nyomtunk egy napot Szlovéniában, ami elég szarul indult, mert kinyitották a zsilipet, így a Száva úgy nézett ki, mint a Balaton vihar után, de szerencsére a Bohinka adta a halat rendesen. Zsocc zsákolta a legnagyobb és legszebb pért, amit eddig láttam. Én meg behúztam az első 40 plusszos pisztrángomat. Szóval frankó túra volt! Végre videón a pillanat, ahogy a pisztráng leszedi a legyemet. Mit leszedi, ahogy írtam, rárabol! Nagyon durva! 

 A szlovén legyes pályák, még mindig csak 2-3 órára vannak Tőlünk, próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! 

 

Pisztrángos PISZ! 

Fischfucker 2016.08.15. 11:15

Balaton Balin Bárka

Az idei nyár nagyon furcsa Balatonmárián. Se ponty, se süllő, se semmi. Csak a balin megy itt nálunk. De az nagyon. Egyszer sem mentem ki hajnalban a kőre, ugyanakkor több tíz kilométert eveztem nem eredménytelenül. Idei újdonság, a délutáni pecákba Vince fiam is becsatlakozott! Erről szól ez a kis poszotcska. 

 

img_2782.JPG

Leírtam erről már mindent tavaly. Nincs nyáron ennél jobb. Van egy felfújható kajakom, speciális külső borítással, ami ha leeresztem elfér egy oldaltáskában, ha felfújom, hihetetlen stabil, könnyű és tökéletes balinozáshoz. A külső borításának köszönhetően kitűnően siklik, a teteje pedig erősen horogálló. Advanced Elements Fire Fly. Csak ajánlani tudom. 

Ami még a kajakon kívül kell az egy jó bot és néhány thrill. Ennyi. Én nem toltam ezt túl, Reggel-este 6:30-8ig peca, ha az időjárás és a család engedte. 

img_2780.JPG

Kimész, körülnézel, ha van rablás, akkor mész a csapat után, ha nincs, evezel egy jót. Ha nincs rablás, felesleges nyáron dobálással pazarolni az időt, nem lesznek ott. Legalábbis nálunk a déli parton ez így működik. Egyszerű ez az egész. 

Legnagyobb örömömre Vince fiam elkezdett érdeklődni a peca iránt, így vittem párszor délután. Érdekes képe alakulhatott ki a balinozásról, mert első alkalommal hármat fogtunk 30 perc alatt, másodszor meg 5 perc után fogtam egy hármast a nádból. Ez megvan vágatlanul a videón. Az összes közös halunkat természetesen ő fárasztotta! 

Csináltam egy unplugged videót, semmi zene, semmi gyors vágás, csak a feeling, a hangok, ahogy csobban az evező, siklik a hajó és recseg a fék! Fogyasszátok balatoni rozéfröccsel! ;) 

 BIGGA PISZ