Az az igazság, hogy az én álláspontom a blogom alcímében is rögzítve van már. Wobbler a király, mindegy, hogy a teste fa, vagy műanyag vagy éppen gumi, csak wobbler legyen.

Korábban nagyon szerettem és nagyon sokat fogtam twisterrel, a Balatonon sokáig a fehér twister volt az egyeduralkodó, Zsocc még angolnát is fogott vele (!), de a gumihalazásba nekem soha nem sikerült igazán belerázódnom.Sokszor próbálkoztam, de keveset fogtam.

Nekem akár hogy is vezetem, esetlenül mozog a gumihal. Egy kellemes hibrid a HART wobbler, ami egy kiváló mozgású gumi borítású wobbler. Hihetetlenül fogós nappal. Csuka, süllő és balin egyaránt kajálja, sajnos nálunk nem kapható, de Németországból beszerezhető:

 

A gumikhoz legközelebb most kerültem ismét, a drop shot módszer használatával. Imádom azokat a kicsi és hihetetlenül szexy kis gumihalakat, embertelenül dögösen mozognak. Jutalmazzák is a süllők, kövesek de még a pisztrángok is - lásd lejjebb a drop shot videómban.

Azt hiszem, ha egyszer elmennék valakivel, aki profi gumihalas, megszeretném ezt a melót is, de addig maradok wobbler-addikt. Nyilván az is szerepet játszik, hogy leggyakrabban 1-3 méteres vízen horgászom, ahol tökéletesen elmegy minden rétegben valamelyik wobblerem, ha pedig mélyebb vízre kerülök, akkor jön a drop shot, tehát igazából nem is adódik olyan helyzet, amikor gumihalaznom kellene.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr483044157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z o l i ("Z") 2011.07.06. 21:36:18

Szeva Fischfucker!

Felkeltette az érdeklődésem ez a HART The Gummy. :))
Találtam a német íbéjen több színben. relatíve ócsón. A kérdésem. Tudnál nekem rendelni, mert én nem tudom hogy kell, meg nincs bankkártyám se....
Ha megoldható, már rendelheted is! :)) Oszt az átadás átvételt megoldjuk valahogy.
Itt a link. Az első és negyedik kis képen lévő színek tetszenek, a 2 közül valamelyiket, ha megoldható. Ha nem, nem gond, majd valahogy megoldom.

cgi.ebay.de/HART-THE-GUMMY-95-6-versch-Farben-NEU-OVP-/250753041764?pt=DE_Sport_Angelsport_K%C3%B6der_Futter&var=&hash=item800fd2087c#ht_656wt_905

Köszi.

Üdv.: Z.

Z o l i ("Z") 2011.07.06. 21:45:12

Hja!! Én is wobbler b.zi vok.... :P XD

Fischfucker 2011.07.07. 10:15:15

Zoli! küldd el a privát e-mail-ed, megdumáljuk ott.

Z o l i ("Z") 2011.07.07. 12:29:25

gyorke.zoltan@gmail.com

köszikösziköszikösziiiiiiiiiiiiiiiii!!

sipihoho 2012.03.06. 19:54:55

Érdeklődéssel olvasom blogod témáit.
Írod, hogy nappal nagyon jó a Hart típusú wobbler.Sikerült szert tennem néhány Hart Gummy-re.Érdeklődöm, mikor,hol és hogy használod őket.
Balatonon kergetem a balinokat, süllőket!

Fischfucker 2012.03.08. 17:28:24

Szia sipihoho! Üdv a blogomon! A Hart gummy és a hart raptor szerintem a legjobb balinra, süllöre. A gummyt használom főleg a Balatonon a sekélyebb víz miatt, raptorral inkább a Dunát ütöm.

A Balatonon nekem a legjobban az vált be, mikor a déli parton vagyunk és hajnalban a kisvízben a nád előtt kergetik a balinok a kishalakat, akkor a gummyval szoktam őket legtöbbször becsapni. Mellcsizma, be a vízbe, aztán nyomás a csapat után.

sipihoho 2012.03.08. 21:13:17

Üdv Fischfucker!
Ne is mond!Már alig várom hogy vízbe szállhassak!A gumiruha sem rossz, de az igazi a hajnal, 1 szál fürdőgatyában, nyakban egy doboz csali,horogszabadító ! És ott a napfelkelte! Balin fröcsög ezerrel,hajrá!
Nem kevés pénzért sikerült külföldről beszereznem gummykat L07,L09,T01,T15,T03 színekben. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fognak „muzsikálni”. Nekem ez idáig a Salmo Thrill vált be legjobban. Szinte mindig fogós. De sokat fogtam régebben a Storm gumihalakkal is. Fehér, és „keszeg” színben.
Neked melyik gummy vált be balinra?
Süllöre gondolom a küsz íváskor jók elsősorban a kövezés előtt húzva?

sipihoho 2012.03.08. 21:16:26

Majd elfelejtettem! Én Bfenyvesen űzöm már jó ideje az ipart.A Balcsi a szerelmem, nem olyan régóta, csak 1960-tól!
süti beállítások módosítása