Hogy örültem a vasárnapi 40 centisnek. Jaaaj. Na tegnap meg jött a vihar a Dunakanyarban, eső és erős szél, a levegő 19 fokra hűlt hirtelen, gondoltam a változás jó, a változást érdemes megkóstolni és lementem.

A vihar azért is a barátunk, mert eláznak benne a papírkutyák. A esőtől rettegők ilyenkor otthon maradnak és üres a pálya. Balgák.

Nem mondanám, hogy széttépték a halak a vizet, rablás sehonnan nem hallatszott. A szokásos helyemen pergettem, a múltkori sikerek okán a Hart félistent, a fehér-piros bitangot tettem fel és azzal ütöttem a vizet. Megvoltak a szokásos balinos beköszönések, de rendes akasztásig nem jutottam. Van ezen a helyen egy szakasz, ahol egy nagyobb kő van 3 méterre a parttól a vízben, a kő és a part között egy víz alatti kis kövezés. Kedves kis langó alakult ki e mögött. Ezt a helyet soha nem hagyom ki, mert ha süllő lennék én ide állnék be, de abból is látszik, hogy nem vagyok süllő, hogy még soha nem fogtam itt.

De ma bejött. Ott volt. A második dobás, szokásos táncában a Hart gumi-wobbler, amikor határozott stopot nyom neki valaki, és máris fordul a meder felé. Tompa de erős húzás, majd lassan jönnek a fejrázások. Süllő, de sokkal nagyobb, mint a vasárnapi ezt érzem. Aztán elindul a folyással lefelé, sétálok vele a parton, sikerül a part felé fordítani.

Elkészült az erejével és máris fog a lip-grip. Kiemelem és majdnem elsírom magam, annyira gyönyörű... 3,3 kg-ra mérlegelem. Az idei legnagyobb. Eddig. Na ezért az érzésért járunk le. Ezért vállaljuk azt a sok szopást, sikertelenséget, fázást, ázást, fáradtságot. Ezért vagyunk mi pergető horgászok...

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr63081039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fischfucker 2011.07.20. 10:15:49

köszönöm nasszájú!

Z o l i ("Z") 2011.07.21. 21:04:22

Tuti jó hal! Gratula!
Különösen a zárómondat tetszett! :))
Hja! És hílak már majd, csak összeesni nincs időm.... :S

Fischfucker 2011.07.22. 10:50:40

köszi GaBko, kösz Zoli!
süti beállítások módosítása