Találkoztam az elvarázsolt békakirállyal, aki azt mondta, ha nem tűzöm horogra, mint harcsa-csalit, akkor egyrészt nem jelent fel az állatvédőknél, másrészt meg lehet 3 kívánságom.

Hát ezen erősen elgondolkodtam, köztudott, hogy a harcsa és a fekete sügér is imádja a békát, de végül megkíméltem az életét. Irtó hálásan nézett rám, mondta, hogy gondolt arra is, hogy legyen csók és akkor akár szexy Miss Duna királylánnyá is tud változni, de javasoltam, ezt a verziót hagyjuk ki és kanyarodjunk a kívánságokra.

Kicsit szomorkás lett, de ráállt, mondta, hogy lökjem, mit szeretnék:

1. Vegyék el az összes dunai rabsic halásznak az engedélyét, főleg a szobi gengszternek és csukják őket mind börtönbe. Az a rablás, amit ezek halászat néven végeznek elviselhetetlen és ha szót mersz emelni, akkor igazoltatnak és meg is büntetnek, mert nem volt állandó világítás éjjel a horgászhelyeden.

2. A Balatonon hagyjanak fel teljesen a halászati tevékenységgel. Minek? És ki ellenőrzi, hogy mit fognak a halászok? Ott vannak a remek hústavak, tessék ott halászkodni, a Balaton legyen a horgászoké és tessék beindítani a horgászturizmust és a szigorú ellenőrzéseket. Ultrafrankó horgászparadicsom lehetne a helyből, a helyiek meg éljenek a horgásztúrákból ne a rabsickodásból. Lehetne újra nemzetközi rangot adni a balatoni fogasnak! Persze kell a szigor is. Télen hármashoroggal kaszálja le a vermelő harcsákat a tihanyi horgászboltos? - Golyót neki.

3. Tanuljuk meg végre (én is) visszatenni a halat. Catch and filézz helyett Catch and Release a magyar halaknak!

A béka sokáig hümmögöt, de azt mondta, hogy mindent lehet, csak erősen akarni kell. Mondtam neki, hogy a mesékben ez nem így szokott lenni, mire mondta, hogy This is Fuckin Reality, Mate! - Annyira meglepődtem, hogy a dunai békák angolul is tudnak, hogy észre sem vettem, mikor visszaugrott a vízbe.

Egyen meg a nagy szürke az angol-nyelvtan kazettáiddal együtt - búcsúztam Tőle és hazabattyogtam. Ma is lenézek, megnézem működött-e azért a dolog, hátha már rács mögött a szobi mészáros...

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr393056893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.07.11. 12:39:22

A szobi mészárosnak és egyéb kedves szemétládának köszönhetően, nálunk is szinte lehetetlen bármit fogni.
Ha a rémtörténeteknek, csak a fele igaz, nem csodálkozom, hogy csak egy-két hirmondó maradt a vízben :(
Kipróbálnám rajtuk análisan a villanyhalász készülékeiket!
Még jó, hogy a dunakanyar hal nélkül is szép még, csak kissé unalmasabb, előbb utóbb bot nélkül megyek majd.....

Fischfucker 2011.07.11. 13:10:53

Igen, lehet majd fotózni a szép tájat és a madarakat.

wolf666 2011.11.18. 20:12:40

Hali
A horgászboltos ha golyót nem is kapott de azért a bíró jól megmérte .
A jail hous-ban csak kap mást is!!

Csónakos_Eszti 2017.12.29. 23:15:07

Azért így visszaolvasva ezt a posztot, tudott valamit az a béka...:)

Fischfucker 2018.02.17. 13:47:03

@Csónakos_Eszti: És tényleg!!! :) El is felejtettem ezt az írást már. :)
süti beállítások módosítása