Fischfucker 2012.02.14. 17:28

Botokról...

Na jó, akkor legyen.

Leírom, hogy mit gondolok a botokról úgy általában aztán akkor ki lehet bontakoztatni az érveket ellenérveket és jöhetnek a tuti tippek, hogy aztán mindenki kimehessen a hétvégén a Fehovára, hogy ott verje el a kosztpénzt fontosabbnál fontosabb új botokra, orsókra.

Na bot fronton én azt hiszem sőt tudom, hogy készen vagyok. Nem kell több. Nem fogok többet venni és kész. Én nem vagyok sem multihívő, sem spinning apostol, szeretem, használom mindkét típust és kész. Az a jó mind a kettőben, hogy lehet velük halat fogni és szerintem ez tök fontos.

Van egy brutál workhorse-om harcsára, egy 3 méteres lightning rod-om balatoni távdobós balinozásra, van egy st. croix revolveres a dunai süllőknek, egy black start drop shot, amivel UL-ezni is szoktam és ugye lett az illex shooting star, ami beugrik a dunai feladatokra st.croix barátunk mellé.

Szóval már ahhoz is bölcsésznek kell lenni, hogy ennyi botot meg tudjak magamnak indokolni, másnak meg sem próbálnám elmagyarázni.

Kicsit úgy vagyunk szerintem ezzel, mint a kopasz gyurmazsák a bömössel, csak neki a verda a farka meghosszabbítása, nekünk a bot (ezt kicsit könnyebb is elképzelni). Némiképp gyengíti az analógiát, hogy nem az egyre hosszabb és vastagabb botokra vágyunk, hanem a rövidebb és vékonyabb pálcákra. A kis játékos és rugalmas a nyerő ;-) 

Maradjunk a tavalyi kalandomnál Csabával: kellett a helyismeret, kellett a jó időzítés és a megfelelő csali. De a bottal kapcsolatban igazából annyi volt az elvárás, hogy legalább 35 méterre eljuttassa a csalit, érezzem rajta a csali veretését és elég gerinces legyen a horog beütéséhez. Ezt egy ET spin blade is tudja, nem? Szarért rendeltem akkor amcsiból botot? Mert mindnyájan, akik órákat tudunk pofázni a botokról, orsókról és vagyonokat költünk rájuk sznobok vagyunk.

Persze megindokolható: mert ez sokkal könnyebb, gerincesebb egy 6 órás peca alatt sem fárad el a karom, meg erről hal még nem ment el, meg sokkal jobban érzem a veretést, meg az új fuji gyűrűsor 4,6 gramm és tovább bírja, mint a nagyapám doxa-ja.

De ez mind duma. Ha tudod, hol keresd a halat, nem kell 6 órát a parton hajigálnod. Minden botról megy el hal, mert ez nem csak a boton múlik, nyilván ne legyen túl lágy a cucc, de ennyi. Igen fontos a veretés, de egy jó gerinces bot ezt is átadja. A 4,6 grammos gyűrűkről pedig az jut eszembe, hogy nem lennék túl büszke a fizikumomra, ha számítana, hogy 12 grammos vagy 4,6 grammos gyűrűsorral dobálok.

Kinek mondom? Magamnak is. Kicsit az az érzésem, hogy (és most csak magamról beszélek) a vásárlási lázzal sok esetben a haltalanságot is próbálom kompenzálni. Ha nem jön a parton annyi sikerélmény, amennyit szeretnék, akkor szerzek a boltban. Fizetek az élvezetért. ;-)

Meg igaz az is, hogy jó ezekre a szar botcsodákra vágyni, levadászni, megszerezni, birtokolni. De mondom ennek egy jelentős része csak sznobbság.

Szarnám én le, hogy mivel dobálok, ha minden dunai pecámon 4-5 darabos süllőt vernék szájon a bármilyen bottal.

PISZ:

k

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr84104975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z o l i ("Z") 2012.02.14. 17:51:34

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Telejesen egyetértek. :))

erazko 2012.02.14. 18:03:59

hello!
Úgy érzem, hogy egy cipőben járunk... igaz én főleg match botokból "sokalltam"-be.
Tény, hogy jó ilyen botokat birtokolni, pecázni velük....bár ha van ,hal, szinte mindenre jön, ha nincs akkor semmire!
Mondhatjuk, hogy szinte minden keszeg méretre, úszóra, áramlásra, húzáserőre és távolságra van botom..-esetleg pótbotom:)
De ezt én még mindig jobbnak tartom, mintha drogra, és egyéb más élvezeti cikkre költeném, na jó, Subaru impreza wrx sti- más téma!--utána/ benne tuti vigyorognék, mint akit b...ni visznek!

Horgászataim során (békés hal) 80% ban matchezek...lehet ezzel is csak magamat nyugtatom, hogy jól van, kihasználom a botokat, de ki tudja?:)- én ki, amikor lemegyek, szeretek olyan szerlékkel, eszközökkel pecázni ami igazán élményt ad,vagy csak a tudat, és a nonkonformistás szól belőlem.

1 kis rövid match bot lista, amit évek alatt sikerült összehalásznom...

Trabucco Privileg vario cast- tűspicces
2db Trabucco Energhia 420
Perfect Mission float 420
2db Spro Walter world champion match
Korum V2 medium carp flot 390
Preston asaki Carbonactive 420
walter bream float 14

tromb1 2012.02.14. 21:40:28

Üdv mindenkinek.
A horgászbot csak egy eszköz, de nem mindegy milyen.Egy elcsépelt mondás Trabant vs Mercedes 5perc kisközértig Trabi oké napi 10óra 1000km halál.
Sokol rádio csucs hifi stb.
Minden bekezdéshez külön kellene hozzá
szólni de csak 1-2 höz: "szarnám én le...." De sajnos sok órát kell dobálni valami értékelhetöért.Ha fognál 1 Óra alatt 5-öt akkor dobálnál még 5órát plusz 25db-ért.Nem mindegy milyen bottal.
" de ez mind duma" Sajnos nincs anyi idönk hogy minden helyet feltérképezzünk
legalább is minnél többet persze ha valaki megmutatja hol mikor és mivel Q nagy segítség igy marad a 6-8 óra dobálás. Nem mindegy milyen bottal.
"Persze..." Ez igy van nem duma.
"Van egy" Jön egy Új elképzelés Egy Új szerelem és egy új bot.
A pergetőbot témáról könyvet lehetne írni De egy baszélgetés majd a visegrádi egyenesbe is jó lenne.
Üdv Fisch...

Insulator 2012.02.15. 07:40:07

Botokról....
Vannak márkák amik jók , de a snobságom nem engedi meg, hogy olyannal dobáljak. Vannak márkák amik túj jók és elérhetetlenek számomra. Van 4 botom, de akárki akámit mond, még kb.: 3-5 botot tudnék venni különböző feladatokra. Kellene patakos pergető,vertikális rövid-feszes 2 db. Ez 3 és még hol a határ. Szerintem ilyenek vagyunk és kész. Az egyik barátomnak bizonyos Szkály kapitánynak szombaton este szállítottam le egy új botot. Szerinte ha koporsóba kerülünk legalább legyen felettünk 50 cm carbon réteg és 1 m balsafa réteg. Ilyenek vagyunk. Ez a hobbink a szerelmünk.

zug_a_volga 2012.02.17. 01:34:18

Írtam én ezt már máshol is...a top botok kiváló tulajdonságait igazán csak a legextrémebb helyzetekben tudod kihasználni. Akasztottam és süllőzés közben az élő Tiszán egy ABU Fantasista Oren'Ji-vel egy 30 feletti harcsát. 210, 15-40 gramm. Egyedül voltam, szépen kifárasztottam, de amit az a bot a kivétel előtti 5 percben kapott, abba egészen biztosan beletört volna minden középkategóriás, és a top kategóriások nagy része is. A harcsát a felszínen kellett tartani és a közvetlenül a csónak közelében, mert kézzel fogtam meg a száját. A bot úgy volt visszahajolva, amit kevés horgász fog látni az életében. Bírta. Csak ilyen szitukba kell a top bot. Ez viszont sokaknak élete halát jelenti. Ez a nem mindegy.

Ezzel együtt, vannak olyan megunhatatlan kedvenceim, melyek szimpla konstrukciók, ha megismered a határait, életed végéig horgászhatsz velük. Van olyan majd' 10 éves Mitchell Avocet botom (210 cm 10-30 g), mely 10 gramm környéki műcsalikkal dobótávolságban verhetetlen. Bármelyik St. Croix mellé odaállok fogadásból némi készpénzzel.

(Energós botokkal azért óvatosan...)

zug_a_volga 2012.02.17. 01:44:19

Ja, és a top botokról: a Berkley Ripple Pro (2011-es) botjait most akciózta le a Horgászok Háza (Soroksári - Kén u. sarok). 30% mindre.

Három éve nyúzom az elsőket. Abszolút top, soha jobb bot nem kell az életemben. Azokat is oda lehet tenni a St. Croix meg az ABU Rocksweeper Nano mellé...most kb. harmad vagy negyedannyiért...

5-öt vittek el cimbik onnan ezen a héten. Hátha érdekel még valakit.

(Ha bárkinek van ideje, és affinitása, hogy megsuhogtasson egy top botot, még megnézni is megéri. Sajnos a 2012-es Ripple botokon szerintem kényelmetlen orsótartó van, ezentúl csak az lesz. Ezek az utolsó tutik.)

Insulator 2012.02.17. 05:42:08

Nekem is szerelmem (plátói) lett a Ripple sorozat. Nálunk vidéken 36-38-ért már vihető, Debrecenben a Horgászok házában 42. De sajnos az egyrészes és a nyélnél toldós botokhoz még nem vagyok felnőve. Igaz Deb.-ben egy két részes volt 2,10 2-10 g de az meg kissé nem olyan volt mint vártam.

zug_a_volga 2012.02.17. 20:27:12

Kinn van a Fehován a Ripple sorozat is jóárasítva a Pure Fishingnél. FYI

Insulator 2012.02.18. 17:26:25

Na igen ez a Ripple sorozet nem fűzfavessző !! A feldizájnolt Pulse is elég jó lett csak már kicsit csicsa-micsa. Egyre jobban hajlok az ilyen botok felé...

gabesz961 2012.02.18. 21:09:15

Sziasztok!
Ha már szóba került a Pulse had kérdezzem meg hogy a 208cm-es 7-30g-os botról mi a véleményetek. Tegnap megnéztem a FEHOVÁN az összes tipusát és nagyon tetszett. Venni akarok egy ilyen vágású botot főleg gumizni max 15g-os fejekig kb 5-6kg-os halakig folyóvizen. Az 5-20-as és a 7-30-as valamelyikében gondolkodom. Sajnos nem tudom őket kipróbálni horgászat közben ezért nehéz a választás.Inkább a 7-30-as felé húzok mert jobban szeretem a keményebb botokat talán jobban meg tudom akasztani vele a süllőt, csukát. de nem tul merev a 7-30-as?
Gabesz

Insulator 2012.02.19. 08:13:36

@gabesz961: Egy kedves Sporttársam 7-30-as Pulse-zal nyimja esküszik rá. Szerintem is jól muzsikál akár 20g-os jig fejekig is. Bár én nem horgásztam még vele csak a látottakat tudom tolmácsolni.

zug_a_volga 2012.02.19. 08:26:43

@gabesz961: Én a Pulse-ból a 5-20-assal gumizok, de én már-már perverz módon mindig egy árnyalattal gyengébb bottal horgászok, mint a átlag. Amíg lehet 8-10 grammnál nem megy fel nagyobb fej, azokhoz meg az 5-20 a tuti. A 7-30-asban több a tartalék az biztos. Kicsit gyorsabb, vagy mélyebb vízen, ahol már inkább a 13-15 g kell, oda már tálán én is ezt ajánlanám. Ha azt írod, hogy szereted inkább a keményebb pálcákat, akkor egyértelműen a 7-30 kell neked! (Egyébként aki Pulse-t vesz, ne felejtse el elkérni hozzá az INGYEN speckó Berkley Pulse sapkát sem! Mindegyikhez jár!)

gabesz961 2012.02.19. 09:12:38

@zug_a_volga: Azért részesítem előnyben a keményebb botokat mert úgy gondolom hogy egy 8-10g-os fejen levő 2/0-3/0-ás horgot jobban bele lehet ütni a süllő vagy a csuka csontos szájába, de erre alkalmas lehet az 5-20-as is, azért kérdeztem hogy melyik a jobb.Én sem szeretem a durung botokat, a 7-30-as szerintem sem az annak ellenére sem úgy áll mint a tüske. Az igazság az hogy végignéztem már több ilyen tipusú botot de mindíg a pulséhoz kanyarodtam vissza, ennek tetszett legjobban a felépítése, gyűrűzete meg maga az egész bot. Talán még a Pezon&Michel Streetfishing 7-28-as botja állt a leközelebb a 7-30-as Pulséhoz, ahogy néztem a két bot közel azonos tudású mindkettő.

Z o l i ("Z") 2012.02.19. 21:44:20

Gabesz, ha a kettő között vacilálsz akkor inkább a Street. Nekem ugyan nem volt Pulseom, de az összes haverom, aki úgy kezdte, h "Így a Pulse, úgy a Pulse" gyorsan el is adta. Monnyuk láttam én is 94 centis csuka alatt meló közben, háát elég cigó a karaktere... Az úgynevezett "dizájn"-ról ne is beszéljünk.

gabesz961 2012.02.20. 09:41:52

@Z o l i ("Z"): Szivesen megnéztem volna a Street 210 7-28-as botot is viszont a FEHOVÁN nem volt ott csak az öccse az 5-20g annál meg egy kicsit erősebb pálca kellene. Gondolom Neked van vagy volt a kezedben a Street 210 7-28g bot amiről azt írják elég penge viszont a Pulse 210 7-30g is az, szerinted a Pulse már nagyon is kemény? Minden információ segít mivel nem olcsó botok ezért is kérdezgetek, az idő pedig sürget mert ha kiolvad a folyó irány pergetni. Mivel elég sokat pergetek folyón kb. 200 alkalom évente olyan botot akarok aminek a gyűrűzete is bírja a folyóvíz olykor kvarcos vizét is amit a fonott felhord.

tromb1 2012.02.20. 17:30:27

@gabesz961: üdv
Ha segíthetek: a pulse és sreet is Fuji BYAG tehát 1 acéllábas alconite gyűrűkkel szerelt, ami a Fuji szerint hasznélható fonottal de ami fonotra lett fejlesztve az a SIC.

gabesz961 2012.02.20. 17:37:39

@tromb1: Hát igen de az ezekhez hasonló SIC gyűrűvel szerelt bot ezeknek a duplájába kerül vagy nem jól tudom?

tromb1 2012.02.20. 19:22:51

@gabesz961: De igen jól tudod söt még tóbb.De az okosok azt mondják hogy 1 Fuji alkonit bóven felér 1 noname siccel pl.spin blade. Ajánlom hogy vegyél 1db Fuji spic siccet ( nem 1hét mulva kell) majd idővel ha berágodik lemelegít pilrag (3 perc) peca mehet tvább, majd bandázs késöbb te vagy más.
99%-ig elóször az megy tönkre. Adok beszerzési Címet ha kell.

tromb1 2012.02.20. 19:35:13

@gabesz961: Ma voltam a horgászok házában pulse spin már nincs csak cast, nem is lesz akció csak a hit-es kiállítás alatt lesz a boltban ők nem lesznek kint.De a Penzonsok igen a Fehovára nem jött meg az árújuk.
Ha kint lesz a purefishing akkor ott összehasonlíhatod.

gabesz961 2012.02.20. 19:42:03

@tromb1: Hát ha elküldöd a címet megköszönöm hisz van nekem olyan pergetőbotom amelyiken kopott a spiccgyűrű. Teljes SIC gyűrűs botot biztosan nem veszek annyit azért nem áldozok rá. A általam fentebb említett két bot közül ismered valamelyiket vagy mindkettőt?

tromb1 2012.02.20. 21:14:50

@gabesz961: Muzsek Béla Budaörs Horgasz sziget csütörtöktöl-vasárnapig van ott
ki is cseréli neked kispénzért cirka 600ft+ gyürü.Ök forgalmazzák a penzont
Ott mindig van ha arra jársz ugorj be és suhogtasd meg de a Varga Vilitől vedd meg nála jelentősen olcsóbb. Flyfish.hu Szárazon mind 2 ismerem a penzon igényesebb és egy kategoriával jobb.Gumizni én 7-28gr-t venném, az én gumis botom illex ashura yellov 2.70MH 10-30gr 90%-ban partról nyomom Duna ill. Bányató,szerintem kell ez az erősség.

Z o l i ("Z") 2012.02.20. 21:25:50

@gabesz961:
Én több mint egy évig nyúztam a Street C-H botját. Nagyrészt a Dunán, fluorocarbon és fonott zsinórral vegyesen. Semmiféle kopás nem mutatkozott a gyűrűin.
Az általad említett max 15 grammos súlyhoz szerintem megfelelőbb. Nem akarom rád dumálni, de vegyél a kezedbe egy Streetet, meg egy Pulset. Érezni fogod a különbséget....

ragequit 2012.02.20. 23:11:54

Sziasztok! Kizárólag parti wobblerezéshez (8-15g) tudnátok ajánlani spinning botot? 15-20 ezer közöttit. Köszi!

gabesz961 2012.02.21. 14:13:52

Köszönöm a segítségeteket, valószínű a Street 210 7-28 lesz annak ellenére hogy nem volt még a kezemben csak a 210 5-20. Lehet hogy elmegyek a horgászkiállításra és ha ott lesz megsasolom de szinte biztos hogy tetszeni fog. Veszek rá 12-es Daiwa fonottat és ezzel űzöm a halakat a Sebes-Körösön. Van hozzá egy 40-es Raneriumom ami lehet hogy nagy lesz rá, majd meglátjuk. Mégegyszer köszi fiúk!

tromb1 2012.02.21. 15:54:31

@gabesz961: Helo
Ha ezt választod rendeld meg a Vilinél.
A Horgászigetben 1db van belöle és nem tudják jön e kiállításig az ottani ár 42.500ft.A nagykerben sincs.van 5-20 is.Ha eltudnál menni oda van a pezonnak 1 még profibb változata a Specalist pro 46.500-ért ez már Fuji sic gyűrűs most akciós!210cm 5-15gr-os csak 2db van, nyélnél bontható változat.

gabesz961 2012.02.21. 16:37:45

@tromb1: A Specialist kiesik a szállítási hossz miatt. Ha Vilinél lesz akkor gondolom nála is drágább lesz mint ahogy most van a honlapon.

zug_a_volga 2012.02.21. 17:17:37

A Street egy kicsit sem jobb bot a Pulse-nál, azért ezt hadd állapítsam meg. De legalább drágább. Hasonló karakter, hasonló blank, és nagyjából 10 rugóval drágább. (Ha 40-egynehány ezeret szeretnél kicsengetni, azonnal irány a Berkley Ripple Pro, mert az tutira jobb bármilyen Pezonnál!

Szerintem teljesen felesleges a Street felé terelni Gabeszt, mikor a kérdése az volt, hogy a két Puse közül melyiket...

Gabesz vedd meg nyugodtan a Pule-ot, ha az tetszik, te fogsz vele horgászni, nem a tanácsadóid. Kiváló bot, ha nekem nem rágódott be a spicce 3 év alatt, akkor valszeg senkinek nem fog! Az 5-20-assal fogtam már a Tiszán 20 kg feletti busát is (testben persze), kicsit csatáztunk, de kijött. 7-30-al még hamarabb kijött volna.

tromb1 2012.02.21. 17:36:24

@gabesz961: Cirka ugyanannyi de írj 1 mailt és válaszol neked.És azt is kérdezd meg hogy melyik a jobb.Pulse vs street.Melyiket javasolja.

tromb1 2012.02.21. 18:27:33

@zug_a_volga: Ugy látom téged szponzorál a purefishing.(bocsi)
A purefishing termékeinek 99%-a MADE IN KINA.Megnéztem a legujjabb Riple prot tényleg király ( Horgászokháza: valakinek rendelésre hozták 2db 180cm-es változatott A nyelén rajta MADE IN CHINE,a gyűrűk fuji sic K-sorozat a katalógus szerint titán lábas szerintem nem, 10k-val biztos drágább lesz mint a 2011-es változat)A riple 210 7/28 79.000-
akció csak a Fehova alatt volt -30% de ez igy is 55.300- és van még 1db, ha a Hitig meglesz akkor enyiért megvehető.
A Riple és a Street nem 1 árkategoria.
Szerintem ami Street mellett szól a Pulse-val szemben feszesebb blank és a dizájn . Ennek az illetőnek hoztak 2db Abu neost is a 30s-t megtekertem 105.000FT-OS ÁRÁVAL NEM GYÖZÖTT MEG.

AzHofi 2012.02.21. 19:36:54

Nekem van egy darab pergetőbotom, és a hatcentis sügértől a hatkilós süllőig azzal fogom a halakat. Kezit csókolom. Orsóból viszont van harminckettő, mert félig gépész vagyok, és lenyűgöznek a szebbnél szebb mérnöki bravúrok.

AzHofi 2012.02.21. 19:41:32

@zug_a_volga: és ha azt az élethaladat elengedted volna szaladni még 30 métert...? Miért volt muszáj a víz felszínén tartani?

zug_a_volga 2012.02.21. 20:24:36

@tromb1: Má' bocsi, de most jöttél le a falvédőről? Az ÖSSZES Pezon&Mitchel termék Kínában készül! (Ahogy természetesen a Pulse is.) Azt hittem ennél azért több információd van.

A Magyarországon kapható horgászcikkek nagyjából 95%-a készül Kínában és Koreában.

A legfontosabb kérdésem: horgásztál te életedben Pulse bottal? Állandóan az a vád éri (joggal!!!), hogy túlságosan is feszes. Már ne haragudj, de hatalmas blődség, hogy a Street feszesebb. Ez egész egyszerűen nem igaz!

Másrészről nagyjából 5-6 éve estek ki a szerepükből a botgyártók, amikor elkezdtek a valóságnál kisebb dobósúlyokat feltüntetni a botokon; hogy amikor kézbe veszel egy 5-20-as botot, elámulj, hogy húúú vazzz, de feszes, persze, csak valójában inkább 10-40 grammos a bot. Ez ma már az összes valamirevaló gyártóra igaz.

Ezért nehéz hitelesen összehasonlítani két ugyanolyan gyári adattal matricázott különböző márkájú pálcát. Önmagában kell valamennyi botot megítélni!

A purefishinges vádaskodásodra hadd reagáljak úriemberként, újra figyelmedbe ajánlva, hogy Gabesz alapkérdése az volt, hogy a két Pulse közül melyiket vegye, erre itt napok óta oltogatod egy egészen más márkának drágább botjaival. Tehát azt gondolom jogosan merül fel bennem, hogy te tolod neki a P&M-t erővel, miközben ő a két Pulse közül szeretne választani.

zug_a_volga 2012.02.21. 20:29:22

@AzHofi: Hm...25 percig sétáltattam, de valahogy ki kell venni, nem? Na, ahhoz kellett a felszínen megtartani, közvetlen a csónak mellett, a 165 cm hosszú halat úgy, hogy lehetőleg el is érjem a száját a kezemmel. Ami meg ugye nem is megy feltétlenül elsőre.

Z o l i ("Z") 2012.02.21. 21:55:27

Zug_a_volga:
Az alap kérdés ez volt:

"Talán még a Pezon&Michel Streetfishing 7-28-as botja állt a leközelebb a 7-30-as Pulséhoz, ahogy néztem a két bot közel azonos tudású mindkettő."

Nekem volt a kezemben mindkét bot, és nem kötekedésből, de a Pulse egy fos a Streethez képest. És a Pulsera is lehet kevesebb írva mint amennyi...

Amúgy nem a Szarvas Zoli vagy véletlenül? :)
Bár gondolom a válasz így is úgyis az lesz, h nem.

lumpenspinner 2012.02.21. 22:26:46

Sziasztok!

Hű,de nagyon tél van.:)Egy boltban suhogtatásból kiderül bármi is?:) Használja valaki rendszeresen mindkettőt azonos zsinórral,ugyanolyan orsóval,azonos csalikkal,egyazon vízen,mondjuk süllőre?És még mindig megmarad a szubjektivitás,mint olyan,mert én ugyan nem venném meg egyiket sem.

Üdv.:ls

Z o l i ("Z") 2012.02.21. 23:04:50

@lumpenspinner:

Mivel volt néhány haveromnak Pulseja, nekem meg Streetem, ezért horgásztunk egymás motyójával. Nagyjából azonos orsókkal, zsinórokkal, csalikkal. :) Egyik másik még azt is elismerte, h a Street jobb. Ráadásként mindegyikük igen hamar lecserélte. Ki a Trabucco/Capture Xassinjára (vagy mi vót a neve), ki a Specialist Pro szériára, vagy egyébre. Tehát hidd el, h van összehasonlítási alapom. És mint feljebb már mondtam, nem akarom rádumálni a srácra, én csak a saját véleményem, tapasztalatom írtam le. A döntés úgyis az övé. :)

zug_a_volga 2012.02.22. 00:02:17

@Z o l i ("Z"): Nézd, talán megpróbálhattad volna az objektivitás látszatát fenntartani, ha már botok összehasonlításáról van szó.

Határozott véleményem, hogy aki szerint a Pulse egy "fos", az vagy egy rosszindulatú, másokat megtéveszteni igyekvő (pöcs), vagy pedig semmit sem ért a botokhoz. Az egyiknél nyugodtan felemelheted a kezed. Köszönöm.

A Street a P&M-nél a harmadik vonal, fölötte van a Specialist Source és a Specialist Pro sorozat is. Mindössze 4 modell van benne, és véletlen sincs közte a profikra, félprofikra jellemző 1 részes, vagy 1+1 részes pálca. A Pulse sorozat sokkal jobban diverzifikált, három darab 1+1-es modell is van a 10-es (!) sorozatban. Ráadásul olyan 30 tonna nyomással készült karbonból van, ami más márkáknál az abszolút csúcs. A Street a P&M-nél a "parasztvakító" szuperkönnyű széria, aminek az ára a törékenység. Nem véletlen, hogy mind a 2012-es Pulse, mind a P&M Specialist sorozatok nehezebbek nála (!).

Kevesekkel együtt nekem egyszerre volt a kezemben a két sorozat 1-1 darabja, amikor rájöttünk, hogy a Street, a Pulse, meg a Mitchell Mag Pro sorozat ugyanabban a gyárban készül. Felmerült, hogy ugyanaz a blank van máshogy vágva mindhárom sorozatban. De nem. ;-)

Amit biztosan állíthatok, hogy a két sorozatnak nincs két egyforma darabja, ezzel együtt a Pulse feszesebb általában. (Ez nem minden szituációban előny.) Amit sosem mondanék, hogy a Street rossz bot. Egyáltalán nem, viszont ismételve magam, egy bő 10-essel feljebb van árazva, ami itt nagyjából 30% (!), s ez végképp indokolatlan, mivel nem jobb, mint a Pulse, ráadásul komolyabb terhelésre törékenyebb.

Egyébként az egyensúly kedvéért mondtam el a véleményem. Nagyjából ennyit szerettem volna.

zug_a_volga 2012.02.22. 00:04:58

@zug_a_volga: Ja, és a 2012-es Streetet a 2012-es Pulse-al kéretik összemérni. Thanx.

Z o l i ("Z") 2012.02.22. 06:42:56

Nem vitatkozom Veled. Nekem bizonyíték erejű, h aki az ismeretségi körömben Pulse-ot vett, az igen hamar lecserélte vmi másra. Véleményem szerint jól tették. :))
Hja! A kérdésemre nem válaszoltál. :)

zug_a_volga 2012.02.22. 07:52:32

@Z o l i ("Z"): Igen, a tényekkel nehezebb vitatkozni. Azért valami oka csak lehet, hogy a pergető OB mezőnyének jelentős része teljes megelégedéssel, a legmagasabb szinten is használja a Pulse-t, emellett magasan a legnépszerűbb, legjobban eladott Berkley sorozat az egész világon!

Valamelyikünk ismeretségi köre (és a fél világ?) téved...:-)

Insulator 2012.02.22. 07:59:51

Összejöttünk.
Tisztelt Sporttársak !
Keresem azt a Sporit aki a Kaland horgászboltból "tévedésből" elvitte az én botomat. Shimano Jigging Jerk 2.00 7-21 g !!! A Spori talán a Coca-Cola-nál dolgozik. Kérem aki ismeri jelleze neki, hogy keresem.
Köszönettel: Insulator 30-5353-396

Z o l i ("Z") 2012.02.22. 08:24:34

:)
És még mindig nem válaszoltál a kérdésemre. :D
Bár hót egyértelmű, amilyen agresszíven tolod a Berkleyt... :)
És ha így van, innentől hiteltelen és szubjektív a dolog.

zug_a_volga 2012.02.22. 08:45:43

@Z o l i ("Z"): Továbbra sincsenek érveid, sosem volt Pulse-od, ismerősökre hivatkozol. Ez nagyon karcsú.

És tévedsz, sajnos sem a Pulse, sem a Street eladásaiból nincs részesedésem. Bár lenne!

Az meg, hogy szerinted Szarvas Zoltán vagyok...hm, még nem döntöttem el, hogy ez bók, vagy alázás.

A témában újat már nem tudok mondani, szép napot mindenkinek!

Z o l i ("Z") 2012.02.22. 09:22:49

Bizonyos mondatokat véletlenül nem olvasol vagy direkt hagysz figyelmen kívül? Írtam, h horgásztam mindkettővel... De végülis mindegy. A lényeg, h persze! Neked van igazad. :)))
Én csak kérdeztem, h Ő vagy e. Mindenesetre ne vegyél rá mérget, h ez esetleg bóknak számít. :)
Részemről befejeztem.

VassCs 2012.02.22. 09:30:05

jót szórakoztam (mindenkin)

Insulator 2012.02.22. 09:37:17

@VassCs: VASSTAG Csaba MEGASZTÁR !!!! :-)))))))))99

VassCs 2012.02.22. 09:55:07

@Insulator:
most aztán jólmegmondtad, iszonyat frappáns krapek vagy, nem mintha érdekelnél, de a saját tudatlanságod miatt találtál be a peca.hu-n, és ez úgy látom, neked még mindig fáj,úgy fest, ha meglátod a nevem, késztetést érzel, h újra lejárassad magad

nézd, engem nem zavarsz, csinálj magadból hülyét vagy amit akarsz, vagy inkább menj horgászni, az hasznosabb dolog, mint fórumokon ok nélkül másokat csesztetni - ez elég gyerekes viselkedés, sosem bántottalak, nem is ismerlek, viszont azt látom, hogy elég rossz szándékú vagy

Insulator 2012.02.22. 10:00:20

Ugyan már. Mert megérdemlem???
Sem Te, sem Kristóf nem értitek a viccet. Ha meg megbántottalak, elnézést kérek. Semmi rosszat nem akartam. :-))

VassCs 2012.02.22. 10:11:04

nem tudom, nekem nem tűnt viccesnek, de elfogadom
a bejegyzés címe azért lett az ami, mert annyira zord idő volt, hogy úgy gondoltam, aki ezt bevállalja, az megérdemli, hogy fogjon, nem azért, mert többre tartom magam nálad, vagy bárkinél is (azt is elfogadom, h nem mindenki erre asszociált)

Fischfucker 2012.02.22. 13:17:46

Az én kis blogom átvette a peca.hu szerepét legalábbis a pergetés/casting területén. Egyfelől örülök másfelől meg tényleg kurvára tél van még, ha mindenkinek ennyi ideje van vitatkozni olyan teljesen felesleges dolgokon, hogy kinek milyen botja van.

Itt a jó idő, menjetek Testvéreim, fogjatok sok halat inkább! :)

Tisztelettel:
Fischfucker

Insulator 2012.02.22. 13:37:58

Ne hasonlítsd ezt az oldalt a Peca-hoz, mert ellepik majd az önjelölt médiasztárok és szakírócskák, "nagy jégkrémek" és "drávai kövek".
Jó ez így.

mr.trout 2012.02.22. 18:25:23

sziasztok...van 2 db 2.4 méteres speedem, egy 5.20 as és egy 15-40 es...Kiszeretném váltani egy bottal...Szeretem a lágy botokat.Woblerezni kellene, amivel érezném a kis csalikat is cd1-cd 3....és ugyanakkor süllőre balinra a 7-9 centis woblerekkel is élvezzem a pecát...Sajnos megtapogatni nem nagyon tudom még őket esetleg majd a hit csarnokban..10-30 as 2.10 es speedmasterre gondoltam, vagy pezon?Sebes-Körösön pecázok és néha elég nagyot kell dobjak hogy elérjem a süllőket balinokat...Szerintetek tudok ilyen botot venni.?előre is köszönöm a segítséget...mr.trout

lumpenspinner 2012.02.22. 19:57:44

Szia mr.!

Nagyon jó a kérdés,én hülye vagyok a botokhoz,de a válaszokra igen kíváncsi lennék.Én azt mondanám,hogy hamarosan meglesz a harmadik botod,és azokból minimum kettővel fogsz majd pecázni járni.:)

Üdv.:ls

tromb1 2012.02.22. 20:54:09

@zug_a_volga: szervusz
Bocs ha nem értetted a viccet.
Én a szponzorálást nem konkrétan a Pulse kapcsán értettem hanem az itt és az orsós hozzászólásaidból felsorólt általad használt Purefishinges termékek:Abu neos, orengi riple mitchel stb. értettem, ezeken kivül is van élet
Honnan tudod hogy a PM Kinában gyártat?
Nálam a feszesség azt jelenti hogy a bot akciója Fast régen erre azt mondtuk
hegyes tehát gyors nem azt hogy erősebb
nagyobb dobószlyú.Egy 2-8gr-os is lehet feszes.A Street nem egy ropi különben pár grammal nehezebb is mint a Pulse.
Kérlek ne az embert támad hanem a terméket biráld.Különben is kinek apap kinek a papné.
Szép napot.

zug_a_volga 2012.02.22. 21:40:51

@tromb1: Szia, a témát lezártam a magam részéről, de a "feszességet" tekintve pontosan így értem én is, és ebben az értelemben használtam a kifejezést!

mr.trout 2012.02.23. 08:49:13

@lumpenspinner: helo.a 3. már megvan az egy 20-50 es speedmastaer...:)de azt kisebb harcsákra max 10 kg ig, meg télen süllőzni csukázni használom gumikkal...üdv mr.trout

lumpenspinner 2012.02.23. 19:31:06

Nem vagytok valami segítőkészek.Pedig biztos akadna valami berkley,vagy pezon,vagy mittudoménmi,ami megfelelhet a célra.:)Szerintem nem a 10-30-as speed lesz a negyedik botod,mr.Ha az ax-ben gondolkodsz,akkor meg pláne nem.Igaz,elhúzza a kis cd-t is,meg nagy kínnal egy sr9-est is,de nem arra való.Cd5,sr/ssr7.Ezeket szereti,legalábbis a régi széria.Ennyit tudtam segíteni.

Üdv.:ls

tromb1 2012.02.23. 19:47:17

@zug_a_volga: Szia
Tényleg csak kiváncsiságból kérdezném honnan tudod hogy a street kinai szeretném tudni. Elvből nem veszek föhardvert kinait. Az meg hogy két ugyanolyan bot nem 1 forma az a tömeggyártásból adódik nem keresik meg a blank gerincét ez kb.10%-os eltérés is lehet. (info: Stamler Árpi)

lumpenspinner 2012.02.23. 21:15:21

@tromb1: Szia! Ha végiggondolod,Te is erre a következtetésre fogsz jutni.De,ha jó a peca,ez a tény semmit sem von le az értékéből.Francba,kiolvadhatna végre már valami víz...:)

Üdv.:ls

tromb1 2012.02.24. 16:15:36

@mr.trout: Hali
Ls-nek igaza van cd1-sr9-ig nincs bot ami megfelelően használható föleg folyóvizen ezeket dobni csak-csak.
Ha a speeddel elégedett vagy akkor össze kell hozni belőle egy sort.
Ha kell 1 taknyos akkor ott a Fox Rage 225ul 5-21gr IM7-es blank Fuji hardl. gyürük, köze sincs a ul-hez talán L.
Ára 27k Hit alatt -20% .Haldon tesztelve
Gégény V. videó is van.

mr.trout 2012.02.24. 18:08:58

@lumpenspinner: helo..hát 4.ik botot nem akarok...:)épp ezért kellene vmi köztes megoldás....a street az tetszett, csak félek hogy amit megtudtam dobni a 15-40 essel, azt nem fogja tudni a 2.10 es street...vagy tévedek?a 15-40 -el ezeket dobálom:ssr-5,7,xrap - 5-8-10.mély vizen nem dobálok vele,inkább csak 1.5-2 méteres vízben, vagyis inkább felszini botként használom kizárólag woblerre..a 15-40 el áttudom dobni a 10 centis xrapot a sebesen...

tromb1 2012.02.24. 19:32:54

@mr.trout: Hali
Valószinüleg igen a dobótávolság kisebb lesz de biztos tudod hogy ez nem csak a boton mulik amin változtatni tudsz a zsinór vastagsága és hogy milyen ajánlom
Daiwa braid8 0.12es(most a legjobb mindentéren a piacon) De a megoldás hogy biztosra menjél beszélj a Vilivel szeretnéd megnézni a botot találka valami parkoló viszel orsót 1 xrap 10-est biztos megengedi hogy dobj 2-3mat
Nekem Sage 286sp(258cm)5-21 illex ashura 210 5-25 6-8m különbbség.
De a probára van más megoldás is pesten
de ez ügyben inkább hivj:06209263601

lumpenspinner 2012.02.25. 18:57:26

@mr.trout:Továbbra is az a véleményem,hogy ezt egy bottal nem fogod tudni megoldani.Kényszermegoldások lehetnek ugyan,de minek?Marad a 15-40-es speed,és veszel mellé egy cormoran ulf-et(kisebb kiadás),vagy egy shimano uls-t(ez már húzósabb),vagy más hasonlót.A szállítást meg majd megoldod valahogy.Ráadásul,még orsó is kéne az új pecára...:) Ha már minden kötél szakad,akkor hagyd meg az 5-20-ast, úgy ahogy van,aztán jólvan.:)

üdv.:ls

seven9st 2012.03.11. 08:45:51

Sziasztok!
Már régóta olvasom a blogot és nagyon tetszik, grat hozzá! Azt sikerült megfigyelnem, hogy Ti nem tegnap kezdtétek a pergetést, nem úgy mint Én :)
Én 1 éve próbálkozom a pergetéssel a Dunán (legtöbbször holtág. A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek az ET Excalibur Spin 2.70 botról? Cél hal a csuka és a süllő, wobblerrel és gumihallal szoktam kergetni őket!
Van egy Shimano Hyperloop 2.10-es botom, de én azt elég gyengének érzem, bár még nem sikerült kihoznom belőle a maximumot! Az excalibur gondolom erősebb, magabiztosabb bot...
Előre is köszi a válaszotokat!

lumpenspinner 2012.03.13. 21:43:07

@seven9st: Szia! Az excalibur tulajdonságaiból egy kimaradt.Törősebb.:) A hyper,az lágyabb ugyan közel azonos dobósúlyban,de megbízhatóbb.Szerintem.

Üdv.:ls
süti beállítások módosítása