Sokan, sokszor megírták, leforgatták, elmesélték már, hogy a Rio Ebro mekkora király hely. És igazuk van. Egyik nagy előnye a helynek, hogy a magyar vér- és húshorgászok számára túl messze van ezért nem tudják ugyanúgy lemészárolni az ottani halállományt, mint a Pón.

A másik nagy előnye, hogy a helyiek szinte csak a fekete sügéreket kergetik félmillás eurós szpídbótokon.

Szóval ott vannak a hatalmas harcsák, iszonyú erejű nyurgák, másfeles bodorkák, kilós vörösszárnyúak, hatalmas süllő és persze a feketék.

Minden hal harcsacsali tök mindegy mekkora. Én egy kettes süllővel fogtam a 22 kilós harcsámat. A két méteres bébit pedig egy másfeles bodrival ütötte meg Zsoltika.

Gyönyörű és szinte érintetlen a táj, hatalmasak a halak és nem lehet nem fogni. Persze minden nagy hal, megy vissza. Ez nem opció, büntetnek ha nem így teszel.

Mikor lesz Magyarországon ilyen víz és ilyen szemlélet? Mikor lesz nálunk ilyen látványosság? 

Idén októberben visszamegyünk - csatlakozik Pistike is - és én amikor csak tehetem vissza is fogok menni. Én lennék a legboldogabb, ha itthon is magtalálnám ezt az élményt, de azt hiszem, a magyarok hozzáállása a vízhez, halhoz ettől még nagyon nagyon messze van. Az enyém is! Ha ma a Dunán fognék egy harmincas harcsát, vinném haza azonnal! De a hatvanasat is! Rám is igaz, hogy a szankció ereje tartana távol a halelejtéstől.

Annak a szántódi harinak is az volt a szerencséje, hogy az origós fotós vette észre, nem a helyi rabsic, mert akkor úgy járt volna, mint az a pálkövei harcsa, ami ugyanígy napozott a strandon, mindaddig, ameddig egy villás kapával állon nem verte egy helyi sporthorgász. 50 kilós volt szerencsétlen.

Catch&Release helyett Catch&Filézz még a jelszó. Csekkoljuk majd magunkat 5 év után. Talán.

Zsoltika Drágasága:

  

Az én Szépségem:

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr812988744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása