A pergető horgász egy balatoni mólón láthatatlan. Ezen különleges képessége teljességgel megmagyarázhatatlan. Tudományosan bizonyított, hogy ha egy horgász kizárólag pergető bottal érkezik egy balatoni mólóra és ott horgászni kezd, akkor a sporttársak számára észrevétlenné válik. 

 

Ha van már a pergetőhorgásznál más felszerelés is, akkor ezen képességét azonnal elveszíti, már egy úszós bot is elég ahhoz, hogy hollétéről a kövön tartózkodók értesüljenek. Nem a ruha teszi: próbáltam különböző ruhákkal, világossal, szürkével, sötéttel, mindegyikkel működik. Fantasztikus!

Mondjuk ennek a szenzációs képességnek van egy hátránya is: hiába perget valahol a pergető horgász, hiába kelt fel 2 órával korábban mint a lusta szarházi vén kretének, akik 6kor tolják ki a lottyadt seggüket a kőre, olyan hangerővel, hogy még Révfülöpön is megugrik a ponty a nádban, megy mindenkinek a helló, szia, szevasz, majd a láthatatlan pergető horgász fülén kihúzza a silstar teleszkópost, fel a fűzött kuki a tuti titkos löttyel és már repül is az etetőkosaras cucc arra a helyre, ahol a láthatatlan ember horgászott eddig. Szerencsés esetben még koppan is az oldtimer silstar a láthatatlan pecás ashuráján. 

Ha a láthatatlan horgász halat fog, akkor egy pillanatra láthatóvá válik, de ez sem segít rajta, mert erre sokszor a vén kretének még a pergetőnek szánt pálcát is kezükbe veszik, közepesen leszarva, hogy akkor ez így a harmadik bot lesz, ugyebár, és még a maradék 8,5 foknyi dobóhely is megszűnik. 

1506482_10152346276192435_6867305017455579399_n.jpg

További nehézség, amikor erős a szél és a láthatatlan horgász szeretne nem nyakig elázni, tehát nem a szél felőli oldalon kivenni a halat és szeretne eljutni szélvédett részig, persze ilyenkor is láthatatlan marad, tehát vagy ő vágja át magát a boterdőn, vagy rohadjon meg ott ahol van a halával együtt, minek fogott, ugye. 

 

 

Japán és angol tudósok kutatják a pergető horgászok ezen különleges képességének okát, de egyelőre nem jutottak eredményre. Addig is ha e csodálatos képesség akadályozza a pergető horgászt a boldogulásban, de a balinok, vagy a süllők ott vannak a kő körül, akkor vagy menjen korábban, mint a vén kretének, vagy vegyen egy horgász kajakot vagy kis csónakot és dobáljon a víz felől. Ez azért is menőbb, mert a balin csorda 6 után el szokta hagyni a kövezés környékét, hajóval viszont még ekkor is lehet ütni őket. 

 

PISZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr806595457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szennyeslelku 2014.08.12. 12:33:11

Jelentem nem csak egy balatoni mólón....
Bárhol!
Bár gondolom ez nem vígasztal egyetlen pergető sporit se....

Fischfucker 2014.08.12. 16:32:52

Nem tudom mi a megoldas, azon kivul, h elkeruljuk a molokat.

KAPOR · http://vadateshalat.blogspot.hu 2014.08.21. 09:29:39

Nyugi. Legyezve is láthatatlan vagy, pont múlt héten én is így jártam.
De van megoldás: be kell menni a vízbe...

erazko 2014.12.09. 14:06:26

Ha visszadobod ( mielőtt elkérnék) a halat, akkor meg közellenséggé válasz
süti beállítások módosítása