Vannak legendás helyek. Ezekre úgy érkezik az ember, hogy levegőt alig mer venni, ügyel a lépésére és arra, nehogy zajt csapjon. Itt már a bedobás pillanatában kapást remélsz és minden idegszálad megfeszül az első bevontatáskor.

De hogyan lesz egy hely legendás? 

Általában elég annyi, hogy egymás után kétszer fogsz ugyanazon a helyen első dobásra. Ez nem túl gyakori esemény azért.

Nekem is van egy ilyen, itt kétszer akasztottam egy-egy két kiló körüli süllőt. Az első alkalommal messziről közelítettem meg a helyet és láttam, hogy állt ott egy spori. Mire odaértem volna, egyrészt kaptam egy gyors lefolyású szívrohamot, mert a teljes sötétben 2 méterről rám mordult a kutyája, akit addig nem láttam, másrészt nem várta meg a kolléga, hogy odaérjek, lelépett, mikor látta, hogy jövök.

Na ennek két oka lehet: vagy nem volt engedélye, de ez egy olyan csávónál, aki harminc rugós neoprén naciban pecálgat, kizárható, vagy nagyon jó a hely, ahol áll, és nem akarta, hogy lássam, hol is állt pontosan. De én láttam. Pont oda álltam, egyet dobtam és 2 méterrel előttem ütötte is a jó süllő a 9-es SSR-t. A lámpát még fel tudtam kapcsolni, de a hal kirázta a horgot.

Ezt követően 2 hétig betegség és munka miatt nem jutottam a Dunára, de mikor felépültem, már vitt is le a kocsi és persze arra a bizonyos helyre mentem először.

Első dobás, ugyanaz a csali, ugyanott, ugyanakkor üti a jó kettes forma süllő, lámpa kapcsol, hal fordul, de gyorsan átfordítom a rohanó vízből a langóba és már csúszik is ki a partra. 95 másodperce értem a partra és már meg is van a hal. Meglett a saját legendás helyem, aminek a pontos koordinátáit az unokáimnak is csak 3 pálesz és 4 Balázs show után árulom majd el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenomenális érzés! Ott a saját legendás helyed, ott a felszerelés, dolgozik a kis St.Croix meg a Quantum tempo low profile, veret az ssr és parton a bébi. Harmóniában hely, felszerelés és horgász. Ezek a nagy pillanatok. Ezekért járunk le.

Minden hozzám hasonlónak megvan az egy vagy több legendás helye. De erről nem pofázunk, mert ez nagyobb titok, mint, hogy ki lőtte le a kenedit.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr112966262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z o l i ("Z") 2011.06.08. 07:14:13

Szeva Fischfucker!
Nagyon jó a blog! Tetszik a stílusod. Csak így tovább!
Üdv.: Z.

Fischfucker 2011.06.08. 10:03:50

@Z o l i: Köszi Zoli! Így lesz, ameddig lehet halat fogni, sztorik is lesznek. :) Görbüljön: Fischfucker
süti beállítások módosítása