Avagy Kill the Print!

Kicsit vinném tovább a horgász nem a legokosabb fogyasztó gondolatmenetet. Az ok egyértelműen az, hogy az Online sokkal lasabban kúszott előre a horgász médiában, mint más célcsoportoknál.

Ott vannak pl. a kismamák: ők is egy jól megfogható célcsoport, erősen egy irányba mutató érdeklődési körrel, vannak köztük gazdagabbak, szegényebbek, városlakók, falvakban élők, szóval ugyanolyan sokszínű közösség, mint a horgász társadalom, mégis ők legalább 5 éve hihetetlen aktív online felhasználók, erős és aktív Online community-t alkotnak és éppen ezért egy teljes iparág fejlődött ki az ő Online információ-gyűjtési, kommunikációs és vásárlási igényeik kiszolgálására.

Ezzel szemben nekünk még mindig a Magyar Horgász című havilap a fő infó-forrásunk. Vagy ha nem is, de mindenki megveszi és elolvassa! Ugye-ugye. Én is...

De miért van ez így? Miért ragadtunk így be? 

  • 3 évvel ezelőtt még nem volt egyetlen tisztességes webshop sem a magyar piacon a horgászok számára. Ma sincs sok, de már alakul a dolog.
  • Ha felmész bármelyik horgász portál (2 van összesen) fórumába, témától függetlenül találsz max. pár száz kommentet. Nézd meg a kismama fórumokat!
  • Nincs még ma sem egy gyártótól-forgalmazótól független profi Online hírportál/magazin a magyar piacon.
  • E közben a MOHOSZ az ország legnagyobb civil szervezete. Szóval vagyunk egy páran

 

Nekem ez egy rejtély. Elindult egy lassú fejlődés, de még mindig nincs olyan horgász webshopunk, ahol mondjuk hitelkártyával lehet fizetni. Vagy ahol track-elni tudom, hol jár a csomagom.

De a legnagyobb gond, hogy minden hírforrásunk - kivéve persze a blogokat és a fórumokat, amik azonban jelenleg még teljesen marginális szerepet játszanak a horgászok tájékoztatásában - valamilyen gyártó, forgalmazó befolyása alatt működik, ezáltal garantáltan nem objektív. Sajnos a Magyar Horgász sok cikke is, annak ellenére, hogy nincs kint az (X), PR cikk, ami vagy egy terméket, vagy egy fizetős magán-vízterületet népszerűsít.

A hitelesség tehát egyértelműen a független online platformokon keresendő. Remélem ezt már a horgászoknak sem kell sokáig magyarázni. A saját érdekükben. Nehezítsük meg a nagy forgalmazók dolgát!

Ma már szinte teljesen triviális külföldről rendelni, aki beszél angolul-németül, objektíven tud a külföldi oldalakon tájékozódni termékekről, és, ahogy korábban már írtam, sok esetben akár féláron rendelhetők termékek például Németországból. Legyen ugyanannyi a bot/orsó/zsinór/wobbler, mint kint és akkor nem fogok a német eBay-ről rendelni!

"Na jó, okoska, és a szállítási díj? Amennyivel olcsóbb, annyit el is visz a szállítási díj. He-he"

Egyrészt nem, másrészt, ha felpörög az Online és főleg lesznek erős Online közösségek, akkor pikk-pakk lesznek majd olyan csoportok, akik összegyűjtik a rendeléseiket, egyben rendelik meg és így fillérekért kapják meg a cuccaikat. Ennyi.

Szóval hajrá Online, hajrá magyar Online horgász-közösségek! Mert hát tényleg horgászok vagyunk nem hülyék!

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr223229777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AzHofi 2011.09.16. 12:51:53

Mert van a Pecalista! Minden horgász ott levelezik! Nem is tudtad? :-) A webshopok meg bekaphatják, én szeretek lesétálni a bótba, dumálni az eladóval meg a többi vevővel, még akkor is betérek néha, ha nem is veszek semmit!

Fischfucker 2011.09.16. 13:49:35

AzHofi! Üdv a regisztráltak között! Tudok a Pecalistáról, de a Hinta halála óta nem látogatom. :( Igazad van, ezt én is szeretem, itthon én sem rendelek webshopból. A német eladókig viszont nem utaznék el egy könnyű csevegésre :)

tommirra · http://redsavina.blog.hu/ 2011.11.27. 07:28:11

szia
még most olvasom vissza a blogod és nagyon tetszik.
a halzónán saját bevallásuk szerint próbálnak pártatlanok lenni és maradni. nem reklámból írom de szerintem tényleg jó az oldal. annyi hogy főleg bojliznak.
süti beállítások módosítása