Fischfucker 2011.09.23. 00:52

Új pályán

Későn tudtam ma elindulni szeretett Dunámra, 10 óra volt mire leértem. A Mester akkor már lent volt, és mikor leértem, azonnal szólt is, hogy ne a szokásos helyre menjek, hanem mutat egy új pályát.

Frankó kis kövezésre navigált, ahol a magas víz miatt alig két állás volt dobálgatni. Szerencsére mindig gumicsizmában megyek, ez most is kellett, mert vízben állva dobáltunk.

30 perce lehettem ott, mikor fröcsögni kezdett valaki a Mester lába előtt, mire odaértem, már parton is volt a szép süllő.

A pálya nem adott több halat, de aszonta Mesterem, hogy fogat velem egy süllőt, menjünk át a másik oldalra. Így is lett, átbotorkáltunk a másik helyre, ahol felraktam a tiszai csukák által megtépázott Hart-ot és dobtam...Az első húzásra kaptam egy finom ütést, de nem akadt. Dobtam a másodikat és finom ránehezedés, besuhintás és érzem, hogy rendes hal védekezik a horgon. Elkezdem kihátrálni és lent tartottam a botot, hogy a hal ne verje szét a pályát. Dolgozott a hal, de a St.Croix is, 2 perc múlva sikerült a kavicsra húznom a szépséges süllőmet. Végre! Frankó volt a balatoni kaland, de hal nélkül ért számomra véget, itt volt az ideje kárpótolni magam. Jöhetett a fotó:

Két dobással később, a Hart követ fogott, ahonnan nem is tudtam kiszabadítani, és sajnos be is szakadt. De nem bántam, minden fogós wobbler ilyen hattyúdalt érdemelne: idén fogtam vele 4 süllőt a Dunán, 8 csukát a Tiszán, ebbe a kalandba bele is rokkant szegény, 5 dobásonként kellett megigazítani már az arcát, de ezt a gyönyörűséget még be tudta csapni.

Ez volt az első pecám, amikor a társam is és én is fogtam egy-egy jó süllőt. Balin - süllő leosztás már volt, de hogy mindenki süllővel zárjon, most először.

Új pálya, jó kezdés. A szezon tényleg elkezdődött.

Pisz

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr193247445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása