Nincs kedvem lemenni horgaszni. Osszetort az a kepem, hogy itt ez a csodas viz, szerelmetes Dunam es erintetlenul csak arra var, hogy halait horogra csaljam. Vege az alomvilagnak. A valosag az, hogy csoda minden egyes kifogott hal. Es Te teso, hogy usztad meg a halot? Talan tul pici voltal?

Iden ugy vagtam neki a szezonnak, hogyha sikerul 5 kilo fole mennem sulloben, vissza fogom dobni a nagyot fotozas utan. Most azt gondolom, hogy eselyem sincs, de ha megis lenne, miert dobjam vissza? Azert, hogy ket nappal kesobb egy halasz halojaban vegezze? Es ez itt az ordogi kor: ameddig a halaszok szabadon garazdalkodnak, addig mi horgaszok miert legyunk tisztessegesek? A magunk becsuleteert? Baleksag. Loooooser.

Minden este eszembe jut, hogy ma is, holnap is kint lesznek a rohadtak, a legmagasabb szintrol tamogatva, legalizalva amit csinalnak. Kibaszott kovetkezmenyek nelkuli orszag! A visszaengedett sullo nem tud senkit megvesztegetni, igy eselye sincs. En megkennek minden kifogott sulloert minden korrupt halaszati fejest egy ezressel, ha a halaszaik letakarodnanak a termeszetes vizeinkrol.

A horgaszujsagok a rohadtak cenzuraja alatt egy meseorszagban tartjak a magyar horgaszt. Aki irni akar a problemarol az elveszti a munkajat.

Matrix ez a javabol, sajnos bevettem a piros pirulat...

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr53372271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AzHofi 2011.11.12. 19:25:55

Mi van, beszéltél Csabával? :-) Eddig te sohasem láttad, hogyan villanyozzák le hetente a gödi szakaszt? Hogy rácalmáson a kukucska mit csinál nap mint nap? A szerelmetes vizeden.

spin 2011.11.12. 19:30:36

Szia!

Minden szóval egyet értek veled. De nem értem ezt a hirtelen elkeseredést. Hálót kellett fognod, és a saját szemeddel kellett látnod azt, amiről eddig is tudtál, csak eddig esetleg nem akartad elhinni? Hát lassan csak leesik mindenkinek a magyar valóság úgy látom. Nálunk a Tisza-tavon, mióta nincs MOHOSZ, már látni a fényt. Járok (vagy jártam, majd jövőre kiderül) viszont a Sajóra. Na ott aztán nézegethetnél elég rendesen, és ha egy hálótól így kiakadtál, akkor azt képzeld el, amikor 200 méterenként dolgozik egy hálós rabsic és azok nem jönnek zavarba mint a dunai "kollégák". Még azt is megmondják, hol dobáljak mert ott emeltek ezt meg azt...Megtehetik, ellenőrzés ott is nulla. Ha mersz telefonálni vagy kijönnek a halőrök, de inkább nem. Szóval menjél horgászni úgy mint eddig,figyelj a vízre, hívd a rendőröket, vagy a franc tudja kit kell ott, (Vas Csabi majd megmondja). Olyanokat meg ne írj légyszíves, hogy ha visszaengedem elviszi más, mert ezt a legnagyobb butaságnak tartom. Majd csak megérik és felnő ez az ország is egyszer és a természetes vizeinket az őket megillető módon fogjuk kezelni. Remélem még meg is fogjuk élni ezt az időt és akkor majd elmondhatod, hogy azoknak a halaknak az ivadékai úszkálnak itt, amiket te visszaengedtél. Lehet, hogy nyálasan hangzik, meg elcsépelt, meg uncsi, meg buzis, de én tényleg így gondolom. C&R és ne add fel! Különben is mit fogunk akkor olvasni? :-)

Fischfucker 2011.11.12. 19:37:34

Gyerekek, lehet itt a naivitasomon ragodni, de teny, hogy amit lattam, de meg inkabb, amit azota megtudtam elkeseritett. A halak visszaengedesevel kapcsolatban nem (csak) a sajat velemenyemet, hanem az altalanos horgasz moralt irtam le. A korrupcio legnagyobb ellensege a szabad sajto. En megteszem a magam dolgat. Es fogom tovabbra is.

Fischfucker 2011.11.12. 19:44:49

Uraim, en Balatonmarian szocializalodtam. Ott minden tavasszal kint alltak a kollegak 2x2 es halokkal a nyugati ovcsatorna hidjan es egy este kivettek 5 cementeszsakkal kovest, 2 zsakkal angolnat, 6 zsakkal keszeget. Egy este. Jott a rendor niva, kapott egy zacsko sullot, ment tovabb. Lattam a sajat szememmel. De nem hittem el, hogy ez megy a Dunan is. A kurva anyjukat. AzHofi, most mar en is hajlok a gerilla akciokra. Ha szervezettek vagyunk, nagyot uthetunk.

Fischfucker 2011.11.12. 19:57:31

Ja! Nagyon vicces! Irtam a kvm-nek, a felelos allamtitkarnak a problemaval kapcsolatban. Csak ugy viccbol. Egy hete. Szerintetek milten valaszt kaptam? Semmilyet. Alig varom, hogy egyszer valaki engem probaljon leallitani. ;-) nekem nem tudjak elvenni a munkam a kocsogok.

AzHofi 2011.11.13. 10:38:48

@Fischfucker: en egyedul is tudok nagyot, van egy 70 centis lipgripem is, ami azon tul, hogy a foldvari molon kivaloan le lehet nyulni a halert, konfliktuskezelesre is kivalo eszkoz :-) Szervezodjunk. Mikor megyunk pergetni meg setalni egyet valamelyik helyszinre? Nagy harmashorog oblebe be lehet forrasztani tapetavago sniccer elebol koszorult darabot, ami ezutan istenien szetviszi a halot, ha egy jo gerinces bottal vegighuzod benne.

AzHofi 2011.11.13. 10:39:22

@Fischfucker: asszem 30 nap az ugyviteli hatarido a torvenyben.

Fischfucker 2011.11.13. 18:18:05

Ahh, nem hiszem, hogy menne nekem ez a jedi style...nem azert mert nem mernem, csak egyszeruen nem visz ra a lelek...mit old meg? Abba fogja hagyni akkor a halasz? Lofaxt. Nem tudom mi a megoldas. Tehetetlennek szeretem magam a legkevesbbe erezni...

AzHofi 2011.11.13. 19:54:07

@Fischfucker: megold-e valamit vagy sem, majd a sorozesen lehet rola filozofalni. Vannak, akik csak ilyesmibol ertenek. Mindenesetre akkor es ott jo erzes, talan odebb is toljak a biciklit a halaszok, ha valahol tobbszor is elromlik a halojuk.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.11.13. 21:09:22

Én a sörözésre szavazok, ha már pecázástól elment a kedved!

Hátha valakinek támad a sör mellett használható ötlete.

Szívesen segítenék bármiben, hátha tudok valamit. Mindenkinek másfelé lehet ismeretsége és befolyása.

Mivel én is ott pecázok ahol te, csak a túloldalon, valószínűleg ugyanazok miatt nem fogok semmit hónapok óta.

Szeretném én is visszaszerezni a kedvem, hogy csak a kurvaidegre tudjam fogni miért nem vagyok most is a parton:)

SKYentist 2011.11.15. 12:58:59

Itt van nektek a népbutítás, ezt írják a honlapjukon:
www.obudaszov.hu/halaszatitevekenyseg.html
SZÉGYEN: kultúrtörténet, halászdinasztiák,eltartó képesség és ökologiai igény ???? = varázslatos fikció !!!!
Fisfu, ha már sikerült így felébredni, kérd már el te is a halgazdálkodási tervüket, meg bármi dokumentumot az utóbbi 10 év telepítéseiről...:)))) Te lennél kb. az 50-ik akinek nem jön válasz... de egy kis további veretés után könnyen lehetsz körözött horgász a saját területeden, úgy hogy az éves engedélyed nem véd meg...

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.11.15. 14:26:17

Én is írtam nekik már korábban egy felindúlt pillanatomban, semmi választ nem kaptam. Nem mondhatni, hogy sokat törődnek a komminikàciòval. Kivàncsi vagyok, hogy lehetne valami nonprofit szervezetként levàltani őket.

feregabo 2011.11.16. 15:42:03

Sajna pecázni is kevés időm van, így a "partizánakcióra" is, de ezzel együtt Hofival értek egyet leginkább, szerintem még mindig ez a legjobb megoldás, mert ennek megmentett halakban mutatkozik meg a hatása és amíg a hosszú távú akciók(halvédők, sajtó, törvények stb.) szerveződnek, addig is történik valami. Egyébként FF által belinkelt Vass Csabi blogbejegyzése jól tükrözi azt, hogy a halászat mint szép és ősi mesterség már nem létezik, hanem egy teljesen új stílus dívik, mely művelői nem méltók a halász v. halászmester névre. Rablók, vadorzók, rombolók, öncélúak és önkényesek. A régi halászmester védte is a halat, nem csak lerabolta a vizet.

Egyébként egyik múlt évi éjjel a gödi egyik kövezés alatt haladt nagyon lassan egy csónak, valaki időnként ki-kidobált belőle valami csobbanó súlyfélét, majd behúzta. Ez ment 2-3 percenként. De nem látszott hálónak az a valami, bár a sötétben nem jól láttam. Két kézzel dobták és nem egy kis ólom volt hanem vmi terjedelmesebb. Nem tudjátok mi lehetett?

lumpenspinner 2011.11.17. 18:49:52

Sziasztok!

@feregabo:Valószínűleg dobóháló.

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2011.11.17. 21:48:27

"Uraim, én Balatonmárián szocializálódtam"
Én is. :-)
Gyermekkoromban arról a bizonyos hídról nekem is vannak élményeim.
Én nagyon pesszimista vagyok, úgyhogy ezen a megjegyzésen kívül nem igazán szeretnék több gondolatot hozzáfűzni a fentebb leírtakhoz, mert még eret vágnának páran.
Ez sajnos nagyon szar, ami van, de még korántsem olyan szar, mint amilyen lesz.
Üdv

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2011.11.17. 21:49:42

Végre egy blog, ahová nem kell beírnom 16 féle azonosítót, meg 26 féle ákombákomot, hogy a hozzászólásom megjelenhessen.

zug_a_volga 2011.11.29. 00:21:07

Nyitott kapukat döngettek: Jövőre lesz új halászati törvény. A cél a természetes nagy vizekről a halászati tevékenység száműzése. Ennyi kell, semmi más. Ebben abszolút partner a sokat kritizált Mohosz, melynek határozott álláspontja teljesen halászellenes! Annyit még kihúzhatna ez a fityesz, hogy legalább ezt az egy ígéretüket betartsák!

Ha nem egy köcsög halász kft lesz a vízkezelő, rögtön lesz gazdája is, és az, ha akar, rendet tud majd tartani.

Kiváló példa a Tisza-tó. Két éve van új hasznosító. A rabsicok egy nagy csoportját eltüntették a vízről. A megélhetésieket elrettentették a 2-300.000-es büntetések, és a 2-3 éves eltiltások. A rendes őszi "mentőhalászatot", amit a Mohosz művelt évtizedeken át, azt megszüntették. Kormoránra figyelnek. Van normális halőrzés, telepítés, van az országosnál szigorúbb szabályozás...és nagyon sok hal van!

wolf666 2011.11.30. 11:40:32

Ez jól hangzik ,de meglátjuk a halászlobbi mit szól hozzá.
A Tisza-tavi példa jó és követendő lenne a természetes vizeinken is.

Z o l i ("Z") 2011.11.30. 19:37:33

zug_a_volga, én úgy hallottam, h nem lesz módosítás 2012-ben. Ráadásul olyantól aki közel van a "tűzhöz".
Mindenesetre remélem Neked lesz igazad.

zug_a_volga 2011.12.02. 18:11:15

@Z o l i ("Z"): Már 2011-re be volt tervezve a halászati trv módosítása. Sokáig úgy volt, h beszorítják decemberben, de pár hete világossá vált, hogy ez nem fog menni. Ott voltam személyes egy egyeztetésen, ahol V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár jelezte, hogy a két ünnep között még jan 1-től hatályba lépő adótörvényekről fognak szavazni, így a halászati trv-re 2012-ben kerül sor.

Z o l i ("Z") 2011.12.03. 08:54:23

Az oké, legyen úgy! De én úgy értettem, h 2012 Január 1-től nem lesz változás. Tehát a jövő év is úszik.
süti beállítások módosítása