(GaBkonak ajánlva)

Németországban nagyon népszerű az Urban Fishing, mikor a fiatalok a városban, kikötőkben, teljesen urbánus környezetben szedegetik a szebbnél szebb süllőket, csukákat, sügereket.

A legidétlenebb, legkevésbé romantikus helyekről varázsolják ki a halakat.

Ez nem csak a német kollégáknál működik. A halaknak nincs ilyen Jack Londonos elképzelése arról, hogy ők csak az érintetlen tájban szeretnek tartózkodni, ott élnek, ahol táplálékot és rejtekhelyet találnak. A Dunán sincs olyan rész, ahol ha megvan a kövezés, fal és ideális a vízmélység ne lehetne halat fogni. Olyan csacska apróságok ne tántorítsanak minket, hogy például nem lehet ott dobni. Ha le lehet csorgatni a megfelelő sávban a fahalacskát és aztán zavartalanul be lehet vontatni az éppen elég. Komoly előnye ezeknek a helyeknek, hogy nincs még egy idióta, aki horgászná őket. Persze csak addig, ameddig nem fogunk ott és híre nem megy.

Elmondok egy történetet: 

Egy általam sokat horgászott dunai pályán volt egy hajókikötő pontom a vízen. Rögzítő csövek, kábelhegyek végig, de izgatott a hely, mert jó kövezés volt mellette, és a kikötő miatt ki volt kaparva, tehát már a part mellett is megvolt a mélység, ahol az SSR vidáman végigriszálhat.

Addig ötöltem hatoltam, míg, finoman 3 méterrel magam elé pöccintettem a csalit és hagytam, hogy a víz vigye le a meghorgászandó pálya aljáig. Mikor elérte a pálya alját, akkor vissza a felkapókar és indulhat a lassú bevontatás. Tudtam, hogy ha halam lesz, úgy kell a halat fárasztanom, hogy a víz fölött tartom a spiccet, mert meredekebb szög esetén az előttem átívelő kábelek elreszelik a zsinórt. Az első bevontatás teszt volt, sikeresen megjött a halam, a másodiknál már figyeltem arra is, hogy szépen egyenetlen sebességgel, meg-meg állítva húzzam be a kis szexyt.

Félúton nagyon keményen rányúlt valaki. Erősen kellett dolgoznom a vízre tartott bottal, hogy ne menjen a pontom alá, a sötétben láttam, hogy a botom karikában. Aztán a kábeleken összeállt uszadék felé vette az irányt, de keményen tartva sikerült visszafordítani. Aztán már hamar megadta magát, mikor a lámpát felkapcsoltam, egy hármas süllőt hozott elém a víz.

Sajnos elmeséltem pár embernek, sajnos ők meg tovább adták, így sokan kezdték el vallatni ezt a pályát, de sok ilyen van és ha mi találjuk meg őket először, akkor miénk a győzelem.

 A pontom-süllőm

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr632994435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fischfucker 2011.06.18. 13:45:56

Nincs mit! :)
Hátha bejön Neked is!

Z o l i ("Z") 2011.06.19. 06:50:50

Háló! Én kifejezetten keresem az ilyen "impásziböl" pályákat (most is egy ilyen felé tartok :) ). Hárdkór fishing. :D Szeretem az ilyen helyeket mert ember nincs a környéken. Hal viszont annál inkább. Néha mikor elmesélem a hely jellegét és NEM azt, h hol van, csak annyi szokott lenni a válasz: "Te nem vagy normális." Yeeeeee!!! :D

Fischfucker 2011.06.19. 10:38:26

Szia Zoli!
Na erről beszélek én is :)
Sikerült valamit fogni? Várom a beszámolót!

Z o l i ("Z") 2011.06.19. 21:03:58

@Fischfucker:

Szesz!
No. Ott nem vót lófax se, mert kicsit fútt a szellő. A helyet úgy képzeld el, h Duna parti erdő, víz fölé nyúló fuck, kövezés. A kövezéstől méterre a vízben betonkocka. Ott szoktak előtte rabolni az útonállók (ma épp nem). Betonkockára rámász. Ágak a nyakadba lógnak. Ha leguggolsz akkor se látsz ki alóluk. Van 1 azaz egy darab rés ahonnan kilátsz. Na onnan kell az ágak alól kihajigálni a wobit casting cuccal. :D Igen mókás. Főleg orkánban.
Aztán átpályáztam egy populárisabb részre, na ott rabolt veszett mód, de nem köllöt nékik semmi ami műanyag. Agy eldurran, Zoli átmegy egy másik populár helyre. Hál isten senki nem volt sehol. Na ott csak egy két rablás vót, de kipattintottam egy 40-es, meg egy 51-es silver arrowt. Ennyi. :))
Melyik szakaszon nyomod?

Fischfucker 2011.06.20. 01:39:27

Köszi Zoli a beszámolót! :)
Én a Dunakanyarban tolom. Te merre?

Z o l i ("Z") 2011.06.20. 05:56:01

Máskor is szívesen. Én a fővárosi szakaszon. :)

Fischfucker 2011.06.20. 11:01:42

Ott kezdtem én is, mielőtt kiköltöztünk volna Pilisszentlászlóra. :)
Melyik részt szereted?

Z o l i ("Z") 2011.06.21. 08:20:26

@Fischfucker: Hát kérlek szépen, 4 helyet favorizálok mostanság. Az Óbudai sziget környékét, Budán a Lágymányosi öböl alatti részt, a Kvassay zsilip Nagy Dunai oldalát, és Háros környékét.
Te merre nyomultál annó?

Fischfucker 2011.06.21. 09:59:49

Zoli!
Én is sokat jártam az Óbudai szigetre, illetve Békásnál a nagy kereszteződésben le a töltéshez, de a legtöbb süllőt a Jászain fogtuk márnázás közben ősszel. :)

Z o l i ("Z") 2011.06.21. 10:12:27

@Fischfucker: Óbudai sziget melyik oldalára jártál (kiság, nagyág)? Süllős részt súghatnál párat még. :P Néhányat tudok, de hátha tudsz olyat amit én nem.

Fischfucker 2011.06.21. 12:58:44

Szia Zoli! Mindig a kiságba mentem, soha nem a nagy ágba, igazából nem voltam ott olyan sokszor, hogy tuti helyekről beszámolhatnék, balint fogtam és egy nagy harcsát akasztottam a kiság békás felőli csúcsa alatt kb 300 méterrel, magas vízállásnál, amikor a parti fák tövéig jött föl a víz.

Z o l i ("Z") 2011.06.22. 21:38:35

@Fischfucker: Köszi! Majd meglesem a lesőket én is. :))
Mivel aggattad meg a hosszúbajszút?

Fischfucker 2011.06.23. 22:40:13

Zoli: akkor mivel? GFR J11-el. Most vasárnap a 2 méteres apróságot pedig 10-es fire tiger flatrap-pel.
süti beállítások módosítása