Mi maradt ki az El Classico-ból? A ponty és a balin. A balinokkal nem tudom mi van, lehet, hogy menedékjogot kértek és kaptak valamelyik olyan európai országtól, ahol nem lesz belőlük halliszt a csirkéknek, a lényeg, hogy nyomukat sem látni. De a ponty neve mellé végre odakerült az X. 

 

naplemegy.jpg

A szar idő miatt, csak szombaton dél körül indultunk el, Pisti már csónakot rakott le, mikor Rékával és Csipesszel megérkeztünk. Tettünk, vettünk, vásároltunk, Lóki Csárdában falatoztunk, aztán 5 körül beültünk Pisti kis verdájába és mentünk egy mélybalatoni süllőzésre. 

mink.jpg

Az idő pazar volt és sikerült is jó 4es vizet találni, meg persze szexi kis keszegeket és sneciket szedni, minden szuper volt, csak a süllőknek nem szólt senki, hogy minden ennyire jó. Ők kimaradtak a buliból. 

Na majd hajnalban. Grandiózus tervek voltak a fejemben, hogy először kő, aztán majd csatorna, de végül egy egyszerű pontyozás mellett döntöttem, és így volt jó. 

Ideális idő, enyhe nyugati szél, kukorica, kagylós etetőanyag, kis kagylós aroma a kukorácára, boló a kézbe és hagyszóljon! Keszeg, keszeg, keszeg, jólvan Nektek is örülök, keszeg, aztán Gábor szomszéd jobbra akaszt egy gépet. Majd a szomszéd balra is. Na akkor itt a csapat. 2 percel később már az én ryobim féke is ciripelni kezdett. Megjöttünk, helló pontyocskám! Nem nagy a bébi, de azért megdolgoztatja a manta bolót. A sorsa azonban az volt, hogy a hálóba (aztán a panírba) kerüljön ma. 

potyesz1.jpg

Pisti megnyugodott, innen már bónusz a peca. Keszeg, keszeg, szép nagyok vagytok, keszeg keszeg majd az egyik bevágás után az úszóm befúródik a vízbe, fék dalol, boló görbül. Yupppiii, imádom ezt a pecát! Nagyra számítottam, nem az lett, de így is elszórakoztatott jó pár percig a kis dundi. Videó is készült a fárasztás végéről: 

 

Szépséges kis duci jól harcolt! Bearanyozta a reggelt! 

ponty_1.jpg

Na ő sem lett aznap boldog, mert ő is kellett a hagymás krumpli és a lecsó, meg a rozé fröccs mellé, de hát ilyen is van. Néha enni is jó a halat, nem csak elengedni. 

rantott.jpg

A süllők szépen elvonultak a kő közeléből, már csak az ovisok maradtak. Taposott küszre ugrott rá, szerencsére a horgot sem bírta lenyelni, így gond nélkül távozhatott. 

sullo21.jpg

Rövid peca volt, de tökéletes. Szeretem a Májust. Szeretem a Balatont. 

Big PISZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr237469198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása