Fischfucker 2011.06.23. 11:12

Hiteles?

Minden hónapban megveszem a Magyar Horgászt. El is olvasom a cikkeket. Aztán azon szoktam gondolkodni, hogy mit hiszek el abból, ami oda le van írva. Szépen lassan kialakult bennem, hogy kinek mit hiszek el, ki mennyire hiteles nekem.

Charles Bush alias Bokor Károly nekem a nagy negatív példa. Biztos jó horgász volt ő, csak akkor én még nem éltem, ma viszont egy igazi habiszti man. Egy szavát sem hiszem el. Nem az a gond, hogy eladta magát a Rapalának (én is szívesen tenném), az a baj, hogy már ahhoz is fáradt, hogy legalább úgy nézzen ki, mintha a hal tényleg rávert volna arra a műcsalira, amit hanyagul a fotó előtt a halak szájába akaszt. Teljes illúzióvesztés a képeit nézegetni. És akkor jönnek az olyan klisék, mint "a csendben lopakodtam végig a kövezésen a süllőtanya felé, halkan surrant a levegőben a fahalacska, ám közvetlenül a csobbanás után elragadta egy feltartóztathatatlan erő. Éreztem, hogy vendégem erős fejrázásokkal szabadulna a szúrós falattól..." Dög unalom, a gyerekeimet, ha rendetlenek Bokor felolvasásokkal szoktam altatni, hatásosabb, mint a pálinkás kenyér. Abba kellene hagyni Karcsibá, hamarosan már tényleg teljesen vállalhatatlan lesz a dolog.

Egy másik érdekes karakter, a hazai multis pápa: a Varga Vilmos. Én is értékesítéssel foglalkozom, így csak a legnagyobb elismeréssel tudok arról nyilatkozni, hogy ír egy cikket a Magyar Horgászban, egy olyan új horgászmódszert ír le, amivel a világ minden hala megfogható és ehhez képest a Szent Grál a kutya aza, majd ott a cikk alján a flyfish.hu reklámja, ami ugye az ő saját webshopja és szörprájz, szörprájz, a flyfish-en épp a cikkben leírt módszerhez szükséges termékek kaphatók, magyar eleganciával brutálisan túlárazva. Ügyes. De nem hiteles.

Vass Csaba és Szarvas Zoli nekem azok, akik abszolút hitelesek. Zoli a jó példa arra, hogy valaki úgy is hiteles tud maradni, hogy egy forgalmazóval köti össze magát (a pure fishing-gel még szívesebben bútoroznék én is össze, mint a rapalával). Jók és informatívak az írásai, a halakról elhiszed, hogy ő fogta őket, nincs semmi parasztvakítás, csak a peca. Csaba úgy látom még nem talált szponzort, de biztos fog, én vele tudok leginkább azonosulni, ugyanúgy megírja a buktákat is, mint a sikereket, tud érzelmeket átadni és kiváltani. Jó horgász.

Itt csak azokkal foglalkoztam, akik alapvetően a rablóhalakra specializálódtak, én ezeket az írásokat ismerem igazán, de biztos, hogy ez a fajta hiteles-nem hiteles téma megvan mondjuk a feeder vagy a bojlis horgászatnál is.

Pisz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr123008265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.06.23. 13:15:16

Ezért olvasok inkább fórumokban utána annak, mit érdemes megvenni, nem a marketing hablatyolást olvasgatni. Így találtam rá erre a blogra is.
Lehet, hogy nemsokára itt is minden 2. post valamelyik topmárka legújabb, legfaszább újdonságáról fog szólni:)

Ettől függetlenül én is elolvasom a Magyarhorgász cikkeit, mert szeretem a meséket.

Legkínosabb, legröhelyesebb a webshopokban lévő termékleírásokat olvasgatni, mindegyik cucc a legjobb ár értékarányú, legjobb vétel ebben az árkategóriában.

Fischfucker 2011.06.23. 13:48:12

GaBko!
Ezen blogon soha nem lesz reklam vagy bullshit, pont azert, mert hitekemet vesztenem, es az fontosabb, mint 2 ingyen bot vakamelyik gyartotol.
Max akkor lesz itt marketing, ha kijovok a fish&dirt termekekkel, de akkor Ti lesztek a tesztelok, hogy befogjam a szatokat ;)

Pisz

Z o l i ("Z") 2011.06.23. 15:25:38

Háló!
Bokor Károly.
Teljesen egyetértünk.
Szarvas Zoltán.
Számomra egy reklámfigura. Főleg miután a legutóbbi cikkében csak úgy benne figyel az ABU wobi egy süllő szájában. Se kapocs, se zsinyeg...
Vass Csabi.
Ő (is) maximálisan hiteles számomra. Leginkább azért, mert általában élménypecákról ír.
Varga Vilmos.
Szándékosan hagytam Őt utoljára, mivel abba a szűk körbe tartozik akiket a barátomnak mondhatok. Így róla némi elfogultsággal tudnék írni, ezért nem írok (mert nem lenne hiteles). De hidd el nekem, h maxi hiteles.
Akit még megemlítenék, az Sztahovits Peti. Bár személyesen csak nem rég ismertem meg a multis találkozón, de a cikkeit előszeretettel olvastam már régóta az EH-ban. Vérbeli profi a srác. Soksok tapasztalatot, iránymutató infót ad át. És nem kirakat manus. Hitelt neki! :D

Fischfucker 2011.06.23. 15:36:53

Szia Zoli!

Ok, akkor Sztahovits Peti megkapta a Hiteles logót :) Nem ismerem, szándékosan csak a magyar horgász szakírókra koncentráltam, hiszen, ha hiteles figurákat keresünk, akkor ott van még a Koós vagy a Soltész Kálmán is.

Varga Vilit nem ismerem, tényleg nagyon jó sales-esnek tartom, másolandó a modell, ahogy tolja, csak tényleg kicsit elvesz a hiteléből, hogy nem érdek nélkül dicsér egy módszert, illetve felháborít, hogy mennyire túlárazza a termékeit.

No, de ha megy a szekér, ha van, aki a német ár kétszereséirt is megvesz bármit, akkor hajrá! :)

Z o l i ("Z") 2011.06.23. 16:29:19

@Fischfucker: Mondasz példát a német ár 2Xesére?

Fischfucker 2011.06.23. 17:48:12

Kétszeresből azért kevés van, de van, egy Abu revo premier lh nála 64 ezer, a német e-Bay-en 34 rugó, de egy jackall poison németorságban 73 rugó, nála 98 rugó, a skeletor 2,4 nála 31 rugó, a német e-bay-en 21. 30-60% az átlagos eltérés, ami egy webshop esetében indokolatlan. Természetesen a német e-bay-en is csak boltok által forgalmazott új árukról beszélek, garanciával, mindennel. Ha Vilinek el kellene tartania egy fizikai üzletet, akkor érteném, de webes eladásnál nem.

Z o l i ("Z") 2011.06.23. 20:25:34

Gondolom nem a német íbéjről vásárol. Amúgy ezek az oldalak (e-bay) megtévesztő lehet. Szerintem itthon ezeknek a nagykerára is már több mint amennyiért ott árulják.
No mindegy. Részemről dot. :)

Fischfucker 2011.06.23. 21:09:22

Ok, Zoli, teszemrol is. Remelem, minel tobben elnek a kink ehetoseggel, es vasaroknak olcsobban kulfokdrol.

Pisz

Fischfucker 2011.06.23. 21:13:29

zsenialisan megy telefonrol a kommentezes :)

Z o l i ("Z") 2011.06.23. 22:04:49

@Fischfucker: Há ja! Főleg ha a másik kezedben a botot fogod! XD

Fischfucker 2011.06.23. 22:41:00

Most csak egy fröccs volt a másik kezemben :)

KrézyJenő 2011.06.26. 21:59:41

Szily László: szerény véleményem szerint utánozhatatlan és egyedi

Fischfucker 2011.06.26. 22:02:53

Lacit van szerencsem szemelyesen ismerni, es teljesen egyetertek. Etetes cimu munkaja felulmulhatatlan.

KrézyJenő 2011.06.28. 10:43:34

etetés=alapmű, de még régen a narancsban publikált cikkein is hangosan hahotáztam magamban.

zug_a_volga 2011.08.30. 09:18:25

Alapvetően egyet lehet érteni. Bokor nálam is felejtős, túlérett figura. Teljesen hiteltelen.

Sztahovics egyelőre tiszta, de már sokmindenkinek írt ő is.

Varga Vili az örök rokker, de szerintem nem tud írni, és valóban a webshopját támogatja.

Szarvas Zoltán bizonyos képe (ahol felmerült, hogy nincs is felkötve a wobbler) más blogon mis téma volt, és elküldte kinagyítva ugyanazt a képet. Ott van a kapocs és a zsinór is, csak szerencsétlen a felvétel.

Vass Csaba jó anyagokat ír, és szereti a természetes vizeket.

Szily tényleg vicces figura, kár hogy nem ír valahová rendszeresen.

Amúgy inkább Magyar Horgász, mint bármelyik másik.

Fischfucker 2011.08.30. 10:05:06

kösz Zug a Volga! Te merre dobálsz?

zug_a_volga 2011.08.30. 10:14:59

Próbálok minél többet lemenni a Tiszára, de a Dunán vagyok otthon egy ideje. De szeretem az Omszk-tavat is (ami nem Omszki, ahogy sokan írják, mondják).

Nem csak pergetek, szívesen beülök a nádba is feltolóssal, meg a könnyű feedert sem vetem meg, ha sok a hal.:-)

De azért a ragadozó az igazi. Csuka, süllő, balin, harcsa, csapó, feka és mostanában jász is.

zug_a_volga 2011.08.30. 10:51:36

Ja és ha már itt osztjuk a Bokort, akkor azt utálom benne a legjobban, hogy ő az az ember, aki halat még az életében nem dobott vissza (viszont sokszor eladta), de ez nem akadályozza meg abban, hogy a lapban C&R horgásznak tűntesse fel magát, és kampányoljon a visszaengedések mellett (hogy ő többet vihessen el?).

Így olyan képmutatásról tesz tanúbizonyságot, ami sokaknál kiveri a biztosítékot. Vannak komoly kritikusai is. A múltkor a peca.hu-ra linkelte be valaki ezt az oldalt (persze gyorsan kimoderálták): bokorkarolyvagyok.wordpress.com/ Hát, sajátos hittérítés, de az igazságtartalma súlyos.

godzikka 2013.05.27. 17:52:59

Sziasztok,

Némiképp vitába szállnék az előző véleményekkel. Szerintem a posztban is eleve ketté kellett volna választani a hitelesség, ill. a stílus kérdését. Előbbi inkább tényeken alapul, utóbbi ízlés dolga. Én bírom a blogíró fiatalos, egyedi kicsit harsány/trashy stílusát is, meg BK kicsit békebeli sorait is. A MAHOR nem csak a mi generációnknak íródik, szerintem elfér benne a kicsit irodalmibb stílus is. Szerintem az irodalmi stílus a jelenlegi főszerkesztő kívánalma, én sokszor VCS cikkein is érzem a főszerkesztői cenzúrát (ez persze csak feltételezés). Számomra a lényeg, hogy tartalmaz-e használható információt az adott írás. Szerintem BK írásai és videói informatívak egy kezdő/haladó számára. Tény, hogy SZZ, VCS, vagy SZP esetleg Gégény Viktor sokkal több módszerrel horgászik (pl: BK nem is említ dropshot-ról semmit, UL-ben is riktán publikál), de ettől függetlenül szvsz. nem érdemli meg a hiteltelen jelzőt. Szeretnék én annyi 5+ -os bármilyen halat, mint amennyi 5+ -os süllőt BK fogott (igaz, más halbőség mellett). C&R: a videóin szinte minden halat elenged, és ő még abban az érában szocializálódott, amikor a C&R értelmezhetetlen volt, valamint a halmennyiség sem indokolta a visszaengedést. Valószínűleg mostanság is eltesz valamennyi halat, de valszeg közel sem olyan arányban, mint 15 évvel ezelőtt. Be is vallotta, hogy anno a 80+ -os harcsáját sem engedte vissza, meg is bánta.
Betlik: nem egy írásában szól arról, hogy több egymást követő alkalommal nem fog süllőt. Konkrétan az egyik bédai több napos októberi túra alatt egyetlen mohácsi horgász sem fogott.
Szóval lehet őt támadni, és vannak is felületek, ahol támadható, de a szememben ő egy tapasztalt és alapvetően jó szándékú horgász, akit én tisztelek.

Kölcsönözném a blog jegyzőjének elköszönését a téma miatt (és mert tetszik):
Pisz

Fischfucker 2013.05.28. 15:03:07

Godzikka! Üdv a blogomon és köszi a részletes és átgondolt kommentet. BK ügyében nem fog egyezni a véleményünk, de nem is baj, éljen a vélemény szabadság! :)

Tenka 2013.07.17. 11:53:03

Szia!
A blogot régóta olvasgatom, kommentezni nem szoktam ide (sem). Ez a bejegyzés valahogy kimaradt, nem igazán tudom szó nélkül megállni (persze fenntartva azt, hogy ez kizárólag az én véleményem).
Bokor Karcsi bácsit személyesen ismerem (ő is pécsi, mint én, néha horgásztunk is együtt), semmi baj nincs az öreggel. Csinálja, amit csinál, azt jól és töretlen lelkesedéssel. Még mindig hitelesebb számomra, mint VCS....
Szarvas Zolinak csak a cikkeit olvastam, jók. Tud horgászni, írni, ügyes.
Számomra Vass Cs. a mélypont, főleg az utóbbi időben. Az az ember, aki mások munkájából szedi meg magát, szerintem hatalmas nulla. Összehozta ezt a (kinézetre kuka) FT magazint, a bloggerek viszik a hátukon az egészet, ő meg szedi be a jattot a hirdetőktől. Ahogy hallottam, nem is keveset. Ha blogom lenne, ezerszer is meggondolnám, hagyom-e meglopni (vagy ez erős kifejezés?) magam.

Apropó, blogok: tessék azokat olvasgatni. Szinte kivétel nélkül többet érnek, mint bármelyik horgászlap vagy oldal. Na azokat igazán hiteles emberek írják! Nem is értem, miért van szükségük arra, hogy még a F*szomtájmon is megjelenjenek.

VassCs 2013.07.19. 20:00:06

"Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben." Winston Churchill

tudom, hogy fáj, hogy működik, és egyre jobban megy a FT, s ez a kis szösszenet is erről szól, köszi ;)

Zoltán Katona 2013.07.19. 20:16:50

Haha, Tenka, te nem lehetsz valami boldog ember...

Tenka 2013.07.19. 21:16:29

@VassCs: Ellenség? Abszolút nem, nem ismerlek, miért lennék ellenség? Nem szeretem a cikkeid, és itt meg is áll a dolog, gondolom, a véleményalkotáshoz még jogom van. Különösebben nem is érdekel a dolog. Mindenesetre tény, hogy a bloggerek ingyen cikkei tartják el a FT-ot. Vagy nem így van? Persze az ötlet remek, mindig jobb, ha más melózik helyetted.

Látom, azért támogató is van, itt a felettem haházó, önálló vélemény nélküli pszichológuspalánta már legalább egy. :)

Zoltán Katona 2013.07.19. 21:35:23

Én nem értek az ilyesmihez, blogom sem volt sosem, de nem hinném, hogy abból a két hirdetésből, ami a FT-on van, havi súlyos milliók származnának. :) (Őszintén? Szerintem még tízezrek sem. De ha mégis így van, akkor megtanulom én is, hogyan kell ilyet csinálni.)

Clogfly 2013.07.20. 10:54:47

@Tenka: Bocs, de most azért ki kell igazítanom Téged: a FT indulásakor minden blogger meg lett kérdezve, hogy vállalja-a, hogy kitegyék a bejegyzéseit. Volt, aki azt mondta igen, mások nem. Ennyi a történet, innentől kezdve kár túlragozni.

VassCs 2013.07.20. 14:31:04

@Tenka: valójában nem is tudom hogy kerültem itt képbe, más leszólja a pecás barátod, a kollégám, te idejössz, jópofát vágsz hozzá, majd engem (akit állítólag nem ismersz, de kitalálod h az enyém a weboldal), meg a FishinTime-ot kezded ócsárolni, valótlant állítasz, s próbálsz másokat befolyásolni az ilyen mondataiddal:"Ha blogom lenne, ezerszer is meggondolnám, hagyom-e meglopni (vagy ez erős kifejezés?) magam."

Ezúton is köszönöm olvasóink, és saját nevemben az összes velünk együttműködő bloggernek a fantasztikus élményeket, amiket megírnak, fotókkal illusztrálnak, s igyekszünk rászolgálni a bizalmukra, amivel anno, az bizonytalanra rábólintottak! A FishingTime-ot együtt építjük, s aki eltudott jönni az év elején a találkozóra, az tudja, ahol tudunk ott segítünk nekik, s ahogy egyre jobban megy majd a magazin, úgy igyekszünk majd egyre többet nyújtani nekik is.

buráska 2013.09.06. 17:57:52

Tiszteletem a kommentelőknek

Régen nem olvastam ennyire elfogult írást az ifjúság részéről.
De mindjárt vágjak is a közepébe,úgy tenyeres-talpas módra,mondjuk hasonló jellemben.
Tisztelt blogger!
Ha szokta lapozgatni a mahor kiadványokat bizonyára a kezébe került a 2012. szeptemberi szám.Ott Szarvas úr egy balatoni esszéjében bámulatos fogast tart a kezében, mely néhány órát már pihent szegény, bizonyára nem a vízben gumihallal a szájában.Továbbá egy apró, ám jelentős részlet is megfigyelhető a képen, nevezetesen, hogy a vitorlás menetben van.Fock vitorlázat kibontva.
Csak, hogy tovább fokozzam kiábrándító képek halmazát az Ön által "istenként tisztelt úrról, elég egy pillantást vetni a FT fogási napló süllő rovatára.
Ott is egy frissnek nem nevezhető döggel díszeleg egy utólag halba akasztott reklám csalival.Te mint pergető biztos láttál friss állapotban lévő süllőt, netán fogast.Nem firtatom horgász tudását a reklám arcoknak, de kákán bárki találhat csomót, -bocs szálkát- ha akar.Ezt a fajta törtetést mely a mahor bitorolásáért megy, mások eltiprásán keresztül, had ne minősítsem.Ez már rég nem a horgászatról, tudásról miegyébről szól.Ha szeretnéd, folytathatom a sort bocsi....kereshetem a kákán a szálkát képekben, de nincs értelme.
Az ,,isteni tudással" megáldott törtetők meg szerkesszenek egy lapot ahol bizonyíthatnak villoghatnak.Ez a horgász lehetőségek hazája.
Hajrá!!!

pecazz 2013.09.08. 13:30:28

Örökzöld téma. :)

Fischfucker 2013.09.09. 13:23:00

Buráska, vagy szólíthatom Karcsibának? Ezzel a tűzzel és ezzel a leleményes nyelvi világgal Önnek is a bloggerek táborát kellene erősítenie! Elfecsérelt tehetség, ha nem teszi! Ugyanakkor őszintén csodálkoznék, ha az említett urak a mahor meghódítására törekednének. A nyomtatott sajtó, tetszik tudni, halott, pontosabban lassú haláltusáját nézhetjük éppen végig. Én egyébként, Istenként csak Istent tisztelem, a véleményemet a hitelességgel kapcsolatban pedig fenntartom.

Tisztelettel:
FK

zug_a_volga 2013.09.09. 15:23:36

Hát nagy kíváncsiságomban mentem rögtön a Fishing Time fogási naplójába, hogy megnézzem milyen csalit is akasztott ez a galád Szarvas a süllő szájába.

Ahhoz képest, hogy a "buráska" milyen lendülettel támadja a szakírót, meglepődve láttam, hogy a süllő szájában egyáltalán nincs semmiféle csali. fishingtime.hu/horgasz-fogasok/sullo/1160_sullo-balaton-gumihal

Az egyik haver röhögve mondta, hogy biztos Füstös szaktárs a BHRt (vagy mi az) éléről védheti ilyen elánnal a balatoni halakat, de szerintem nem ő az, mert akkor azt minimum tudnia kellene, hogy a balatoni fogasok színe eleve, a kifogás után is ilyen fakó, nem szükséges azokat órákig aszalni.

De ez is csak egy vélemény.

buráska 2013.09.09. 18:24:16

Fischfuker,Szerencsétlen nick név választásom okán asszociálhattál a mesterre.
Nem BK védelmében szóltam hozzá, de még csak nem is Szarvas úr lefikázása miatt.Gondoltam ha már ilyen módszeres lejárató kampányt indítasz egy szakíró, és neves horgász ellen, akkor nézzük meg a másik oldalt, az istenit,/nem véletlenül írtam kisbetűvel,bár már biztos leesett/ az etalont.És láss csodát, vitorlázás közben, lehet fogast fogni opálos szemmel,kissé hullafoltosan.Ez is biztos a balatoni fogasok jellemzői közé tartoznak, bár én még nem láttam fogast, csak képen.Szerintem ha a Szarvas képeit megnézed, akkor észrevehető ezen képek kilógása a sorból.Nem kell ragozni,hogyan tartja magát egy, még élő, frissen fogott süllő.Vagy, évek óta publikáló horgász, aki több száz kép profi készítésén van túl,pont egy balatoni Királyt nem tudna lefotóztatni?.
Én is tartom a véleményem, hogy ezek a fogasok a fekete nylon zsákból lettek előrángatva.Attól még a fogását nem kérdőjelezem meg.
A csali kérdést a mahorban megjelentre értettem.
Tisztelettel

Volga,
Miért is siettél a FT-ra?
Talán jól emlékeztél, hogy elfelejtettek horgot rakni a fogas szájába.:-((Ahogy a kinagyított képet sem látta senki a zsinyeggel, meg forgóval. Ezek után mit is képzelhetnék még....had zúgjon_hát...

Ez meg egy másik vélemény.

Várhelyi Bence 2013.09.09. 19:36:49

Erről a Füstös Gáborról van szó?
www.blikk.hu/blikk_aktualis/orias-szornyeket-rejt-a-balaton-vize-2091000
Pedig értelmes figurának tűnik (nyilván nem véletlenül tették meg a halász cég vezetőjének). Érdemes lenne ezen elgondolkodni.

Várhelyi Bence 2013.09.09. 19:41:45

Megnéztem a linkelt képet, én nem látok rajta hullafoltokat.
Buráska, azok a foltok, amiket látsz, azok minden süllőn vannak - egyszerűen ilyen a színezetük. Van, amelyiken sötétebb, van, amelyiken világosabb, és a számuk is eltérő: hu.wikipedia.org/wiki/Fogass%C3%BCll%C5%91

buráska 2013.09.09. 20:58:32

@Várhelyi Bence:
Kedves szakember!
A vitorla meg fotoshop a képen.Egy friss fogason látszik az élet.Had ne soroljam hol találsz erről képet.Remélhetőleg sikerült átböngészned a wikipediát feltehetőleg sikertelenül. Szarvas horgász úr egyéb süllős képeit tallózva találsz élő egyedről is képet.

Várhelyi Bence 2013.09.09. 21:13:34

háppersze... :)
bebuktad, nincs is vitorla a képen

Fischfucker 2013.09.09. 22:37:45

Buráska, alakul, alakul, de még nem az igazi. Módszeres lejárató kampánynak azt nevezném én, amikor valaki huzamosabb ideig, komolyabb erőfeszítést belefeccölve próbál valakit a sárba tiporni. Én pont 5 percet töltöttem Mr. Bush jelenkori munkásságának elemzésével. Ennél többet nem is ér a téma. Lassan be is fejezhetnénk a dolgot, inkább menjen mindenki horgászni!

zug_a_volga 2013.09.09. 23:42:10

@buráska: Lehet erőlködni, hangosabban mondani, hadd vörösödjön a fej. Ha jó esik, akkor minden nap. Add ki magadból! Hátha egy pofonnal kevesebbet kap a gyerek, ne adj isten, az asszony. Akkor már volt értelme.

buráska 2013.09.10. 06:51:53

@zug_a_volga: Már gyermek koromba megtanították,hogy a szarral nem ildomos játszani.Belerúgni meg főképp nem

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2013.09.10. 08:28:51

Sziasztok!

Bokor Karcsi jó arc, szerény ember és nagyon tud horgászni. Már több helyen olvastam, hogy valami sántít a képeivel kapcsolatban. Pontosabban pár fényképpel kapcsolatban. Lehetséges. Ez nálam semmit nem vesz el a hitelességéből. Persze a vélemény szabad. Lehet, hogy másokat ez zavar. Lelkük rajta. Engem és az én társasági körömet cseppet sem.
Üdv A

Várhelyi Bence 2013.09.10. 08:52:14

@buráska: Akkor meg minek játszod itt az agyad?

zug_a_volga 2013.09.10. 18:14:28

@buráska: Nem rúgtam én beléd, meg szarnak se gondoltalak. Ha idejössz trollkodni, ne légy ilyen érzékeny!

Willyfog67 2013.09.10. 21:22:02

Horgásztársak!

Igazán sajnálatos, hogy ez a poszt megjelent, és ilyen népszerűségnek örvend.
Elsőre és egy kívülállónak érthetetlen, mi mozgat meg embereket egy elismert, megkérdőjelezhetetlen szaktudású horgász ilyen szintű lejáratására. Nem a ruha és cipő teszi az embert, s ki hogy éli meg a forgalmazók által előírt felvételek beállításait(szájba akasztott műcsali), szintén keveseket érdekel, amire az itt kommentelő szakíróknak nyilván sokkal jobb rálátásuk van :-)
Kiveszőfélben van az egymás iránti tisztelet, a tudáson, tehetségen, egyedi gondolkodásmódon való előrehaladás, érvényesülés módja; ehelyett törtetünk, taposunk, mert nincs elég időnk azzal foglalkozni, amivel az előttünk állóknak szemtelen módon igenis van.
Kritikát természetesen fogalmazhatunk meg egymással szemben, sőt kell is, mert az viszi előre a dolgokat. Lehet ezt tenni mások megbántása, gyalázása, méltatlan helyzetbe hozása nélkül is.
Kristóf! Még nem késő lenyomni a delete gombot erre a posztra. Gondolkozz el ezen, ha csak nem szállsz versenybe az év bloggere díjért...:-(

Üdvözlettel: Szári Zsolt

Fischfucker 2013.09.11. 00:26:11

Egyfelől könyörgöm, másfelől meg picsába! Ez az én blogom, ez az én véleményem. El lehet olvasni, meg lehet engem nem olvasni. Ez meg a mások döntése. Mikor ezt megírtam, nem ismertem egyetlen embert sem a mahor írói közül, ez volt és ez ma is a véleményem. Nem érdekel, hogy népszerű-e ez a poszt vagy sem, nem érdekel, hogy ki mit gondol róla, egy poszt a 100-ból. Soha nem fogom egyetlen posztomat sem kitörölni, senki kedvéért. Miért? Mert ez volt akkor a véleményem, mert független vagyok és mert telibe szarom, ha ez valakinek nem tetszik. Vulgáris? Közönséges? Puff neki, ez van. Nem akarok senkinek megfelelni, nem érdekel, ki mit gondol, mindenki horgásszon inkább, mint itt ossza az okosságot.

Pisz

Tenka 2013.09.11. 13:49:31

@Fischfucker: Csak nagyon halkan, zárójelben jegyzem meg, hogy ha engedélyezed a blogodon a szabad hozzászólást, akkor a többiek is le fogják írni a véleményüket. Vagyis: lesz, aki ellentmond majd neked, bármennyire nem tetszik.

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2013.09.11. 18:17:41

@Fischfucker: Inkább ö(ő)rülj, hogy ilyen népszerűvé tesszük a blogod népművelő hozzászólásainkkal! :-)
Ez a hiteles, nem hiteles dolog kurvára relatív dolog és nevetséges is egyben. Alapvetően mindenkinek van egy kis vaj a füle mögött és szerintem egy ember ettől lesz ember. Az önjelölt szentek meg ...:-) jobb nem is beszélni róluk. Siralmas a paletta. Egyébként az akkoriban megírt "lejárató" Bokor blog mögött már sokan tudják ki és kik álltak. Néha pedig Zúg a Volga. :-)
Kicsiny közösség ez a miénk. Itt a titkok nem maradnak örökkön felszín alatt. Egyszer minden igazság a felszínre tör. Hogy ki a hiteles ember? Mondjuk egy rapsic, aki a családja kedvéért megszigonyoz egy szép nagy pikkelyest. És ő nem csak hiteles, hanem hős is egyben. Hogy mire tartom ma Magyarországon az ismertebb pókerarcokat? Semmire. Még a legutolsó rapsichoz sem érnek fel. Sem morálisan, sem szellemileg.
Néztem blogodon azt a bazi nagy balin. Jó móka lehetett viharos szélben ott lenni.
Üdv
A

Várhelyi Bence 2013.09.13. 16:56:39

szerintem majd Fishfucker eldönti, hogy mit csinál a SAJÁT blogjával. a tanácsaitokat kopizzátok át wordbe, nyomtassátok ki, majd töröljétek ki vele a picsátokat.

persze ez csak az én véleményem. vicces, hogy az olvasók próbálják megmondani egy bloggernek, hogy hogyan blogoljon.

Fischfucker 2013.09.16. 22:33:01

Szappanoperai magasságokba szökött a téma, én szívem szerint már tényleg lezárnám. Természetesen mindenkinek joga, lehetősége van elmondani itt és bárhol máshol a véleményét, ez mind tök jó így, de soha senki kedvéért nem fogok egy post-ot kitörölni. Ennek szólt a kirohanásom.

Az sokkal nagyobb baj, hogy lassan egy hónapja nem voltam pecázni, remélem Ti viszont veritek a vizet rendesen és adja a halat a szeptember! Hajrá magyarok, hajrá halak! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.17. 10:05:26

@Willyfog67:
Annak, aki forgalmazók által előírt felvételeket készít(tet), sajnos el kell viselnie némi fikázást is a pénzéért...

F. Drebin 2013.09.18. 14:01:25

Koromból adódóan nekem a "fiatalos blogírók" mellé kellene állnom. Ha nem olvastam volna végig a hozzászólásokat, részben egyet is értenék velük.
Bokor Károly szisztematikus kutyázása viszont más irányba tereli a dolgot.
Több halat tud ő fogni egy piros twisterrel, mint itt sok kommentelő bármivel, de nem is ez a lényeg, hanem a hitelesség kérdése, ha jól értem.
A horgászat elkereskedelmiesedése kitágította az ingerküszöböt. Már nem csak a kikezdhetetlen, visszafogott írások futnak, megjelentek a fiatalosabb, ne adj'isten csúnya szavakat megengedő cikkek (mint pl. ez is)vagy a nagyobb tömegekhez szóló, mainstreamebb, pl. Szarvas Z. cikkek. Szerintem minden műfajnak lenne itt helye. Azt nem értem, hogy miért kell azt a vkit oltani, akinek a köpenye mögül kb. a magyar pergetők fele előbújt.

Fischfucker 2013.09.19. 11:51:03

Kedves Drebin, Nagypapám 65 éves korában eladta a kocsiját, mert belátta, hogy a reflexei már nem eleg jók, nem lát már olyan jól...stb, kiöregedett a vezetésből. Olvastad a bejegyzésem, én azt írtam, hogy nyilván remek horgász volt, de szerintem eljárt felette az idő, tudni kellene, mikor kell abbahagyni méltósággal a publikálást, nem a pecát. Ráadásul pont azért, mert én is 89 óta olvasom az irásait mára már embertelenül unalmassá vált a stílusa, ugyanazok a barokkos fordulatok az unalomig ismételve. Nem tudott stílusában frissülni, fejlődni, tehát én a fogyaszthatóságát vitatom elsősorban. Mi mást vitethatna egy fogyasztó, aki csak a mahor sorain keresztül ismeri kritikája alanyait. Nem titok, hogy ma már más a helyzet, de mikor ez a cikk született, senkit nem ismertem személyesen a mahor szerkesztői közül, csupán mint mahor fogyasztó írtam meg a véleményemet.
süti beállítások módosítása