Na Füreden a helyzet nagyon kemény. Először is az összes mólót lezárták, nincs olyan kövezés, ahonnan kergetni lehetne a halakat, minden a vitorlázóké.

Marad a Tagore sétány és a mellette lévő kövezés, de itt szinte lehetetlen dobálni. Egy love parade hangzavara sem lenne elég ahhoz, hogy a pofátlan hattyúk és kacsák helyet engedjenek egy kurta kis dobásnak. Esélytelen. Egy AK 47-es kellett hozzá, hogy legyen egy kis helyem, de sajnos nem sikerült elkapnom egyet sem. Ok, akkor lássuk mit lehet még.

A pergető horgász alkalmazkodjon és igazítsa az igényeit a lehetőségekhez. Ezt tettem én is, kicsit Urban Fishing jelleggel alkalmazkodtam a kikötői urbanizált környezethez és pici jig fejet tettem fel és egy 4 centis twistert. A kikötői híd mellett kezdtem el dobálgatni a kis 3-28g cormoran-daiwa black star drop shot botommal. Az esélytelenek nyugalmával.

Na és akkor jön a kapás. Én lepődtem meg legjobban. Azt hittem köves vagy sügér. De nem. Egy 30 dekás naphal. A nap hala. Király volt. Működött. Kicsi igények, kicsi halak.

Na ennyi, de a lényeg, hogy fogtam halat és nem vártam többet, mint amennyit kaptam. Éljen az ultra light.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr943121076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.08.03. 08:36:05

Én is füreden töltöttem a július közepét, vittem a botot, de táskában maradt végig. Viszont ugyanazon a helyen zsebpecával rengeteg sügeret, snecit és pár hasonló szép naphalat fogtam. Ez is kielégítette pecaéhségem és a gyerekeim is élvezték.

Fischfucker 2011.08.03. 08:40:40

Huuuu, ma reggel kis yo-zurival elcsiptem egy 60 dkg sugeret a kikotoben, de mellettem 6ot fogtak martogatva. Estetol drop shot! :)
süti beállítások módosítása