A múlt héten nagy pofást kaptunk Pistikével, amikor mi hitehagyottan pontyozgattunk a balatonmáriafürdői kőgáton és reggel 8 magasságában egy öreg csóka egy elgyepált sárga twisterrel kiharcolt egy másfeles fogast mellettünk. Uhhh...mekkora blama. Süllőszezon elején nekünk nem lenne szabad elengednünk a pergető botot, de mi megtettük, némi kudarc után és meg is kaptuk a büntetést.

Na ma reggel már nem voltunk hajlandóak elkövetni ezt a hibát. Extra volt, hogy Zsocc is kis hazánkba látogatott, persze a budget légitársaság gépén nem utaztatta a botparkját, de mint hamarosan kiderül, ez nem jelentett neki gondot.

Hajnali 5 körül értünk ki, szerencsére nem volt senki a spiccen. Illetve egy srác csak, aki 3kor ment ki, de nagyon fegyelmezetten párhuzamosan voltak berakva a fenekezői, alig foglalt el valamit a pályából. Meglepő volt, hogy nincs kint senki, mert előző hétvégén tele volt a kő, mintha csak ingyen sört és virslit osztott volna a Máltai Szeretetszolgálat a munka ünnepe alkalmából.

Szóval, miénk a pálya, Zsocc pergető motyó hiányában neki ült úszózni, Pisti meg bedobta a fenekezős süllőző motyót. Még pénteken Zsocc állítólag első dobásra fogott a fenekezővel egy kiló harmincas süllőt, így Pistinek is ebben volt most a nagyobb hite. Bepakoltam én is a feedert egy virgonc kis snecivel, de tudtam, max szerencsétlen kövesek fogják piszkálni, azok is minek.

Jött pár köves menetrendszerűen, de ma reggel velük volt a szerencse, mindegyiknek a szája szélében ült a horog, így komolyabb gond nélkül tehettük őket vissza.

Na 7 körül eszembe jutott a múlt hétvége, összeraktam a kis Ashurámat, fel a 26-os fluor carbon előke és egy sárga Sandra gumit kötöttem fel 12-es fejjel.

Harmadik dobásnál járhattam, amikor a kötől 20 méterre az egyik emelés után kemény ütést kaptam, válaszoltam is a váratlan vendégnek, mondtam "halló" és ő szerencsére vonalban maradt. Egy jó 70 dekás köves hörpölte be a 9 centis gumit. Persze komolyabb sérülés nélkül megúszta a pajti, mehetett is szépen vissza.

Aztán még két dobás és megvolt a következő. Aztán minden dobásnál, de tényleg minden dobásnál vagy akasztás vagy rávágás. Mi van itt? Mennyi itt a köves? 

Na ekkor már Zsocc és Pisti is kedvet kaptak, Zsoccnak átadtam a botomat, hamar kikalapált ő is kettőt, rövid fotózás, majd mentek vissza. Pisti is felkötött egy Sandrát és hamar ő is leigazolt egy tüskés versenyzőt.

 

Tökéletes volt a reggel, volt akció, ment a hal. Persze nem a kövesek miatt jöttünk, őket nem akartuk igazán zargatni, de hát mohóbbak voltak, mint a kapafogú nagytesók. Közben néhány nagytestű balin is ott rendetlenkedett, de nem akartunk bedőlni, múlt hétvégén már véresre dobáltuk a kezünket, de nem tudtunk kivenni egyet sem.

De a ma reggel más volt. Akasztottam egy kövest, de lemaradt, épp szólok a többieknek, hogy bazze, megvolt, de lemaradt, majd a kövezés miatt elkezdem felhúzni a sárga gumit, amikor a lábam előtt rárobban egy torpedó. 3 méter zsinór volt kint, azonnal felsír az orsóm és felrobban a vízfelszín előttem...Az első igazán komoly versenyző az Ashurán. De esélye sincs. 2 perc alatt megszelidítem és már csúszik is a kövek közé a majd 3 kilós balin. Nem érem át a tarkóját, a kopoltyúnál fogom meg és emelem ki. YESSS! Megvan! Balin - pipa.

  

  

Zsocc serényen dobálgat Pisti botjával, de beszakít egy Sandrát. Adok neki egy 11 cetis fehéret, kicsit nézegeti, hogy nem lesz-e túl nagy, majd egyet dob, alig ér le a gumi, máris bevágás és a puha kis bot karikában! Zsocc nyugodtan fáraszt, azt gondoljuk balin, de nem egy kettőfeles süllő érkezik meg a szákba. Mondom kettőfeles. Partról a Balatonon. Zsocc legnagyobb pergetve fogott balatoni süllője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A finishben én még elkapok egy 42 centis kövest, megy ő is vissza a pajtásaihoz. Nem tudom pontosan megmondani, hogy hány halat fogtunk összesen. És ez annyira király! Király, hogy van még ilyen reggel a Balatonon, hogy nem emlékszel 4 óra elteltével, hogy összesen mennyi ragadozót fogtál. Mindenkinek hasonló reggeleket kívánok, éljen a csodálatos Balaton és éljen Sandra!

 

PISZ!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr684492420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Insulator 2012.05.07. 07:22:28

Ahol van hal ott lehet is fogni :-)
Sandrából neked melyik jön be jobban? A Bullock vagy az Iron ?? Én inkáb az Iront favorizálom, sokkal profibb...

KrézyJenő 2012.05.07. 07:30:51

jájj, be jó poszt megint. Főleg hogy hasonló tegnapi emlékek színesítik számomra is, így azért kellemesebb olvasni. nekem a kövesek meg a hatvankettes balin mellé még jött az idei első balcsihalként egy baszomnagy naphal is deep-x 100-as-ra ami nem az a kimondottan ul csali.

steveolson · steveolures.com 2012.05.07. 09:45:38

Mindenhol nagyon megy a hal higgyétek el!
Rossz volt kiböjtölni a rablóhalas, meg a csónakos tilalmat, de sokkal több hal jön idén partról, mint tavaly ilyenkor. Csónakkal meg képtelenség kijutni, mert minden hétvégén orkán van!

Gratula a halakhoz, nagyon szépek! A 42-es köves, hát az nem gyenge!

Azért néhány balin jutott ma reggel nekem is! ;)

starboard · http://horgaszat-befektetes.blogspot.com/ 2012.05.07. 22:22:14

gratulalok sracok! ugy latszik ez a ragadozo tilalom tenyleg használt a tónak, de tartok tőle a helyi öregek hamar rászoknak a kövesekre :(

guerillahun 2012.05.11. 20:23:47

Ez jó! Gratula!
Érdeklődöm, mikor ejthetnénk meg egy közös balatoni pecát?

AzHofi 2012.05.15. 21:45:25

Én betiltanám az ilyen fogásokat amikor nem vagyok ott... rohadtul irigyellek hogy szakadna rád az ég levelestül ágastul :-)

Fischfucker 2012.05.16. 11:28:45

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Sndor: küldd el a számod (kristof.fischer@gmail.com) és összehozzuk! :)
süti beállítások módosítása