Fischfucker 2011.11.07. 00:51

Háló

Az van, hogy kiborít és felbosszant és kvára idegesít ha egy harc esélytelen. És akkor én ezt most megírom, és akkor majd sasolhatok a szokásos köveimen, hogy ha jön a motoros és világít a reflektor és akkor mondom, hogy neeeeeeem, nem én vagyok az a fischfüker.

Leszarom, ez akkor is bőszít és felháborít.

A pilismaróti spiccen egyet dobtunk és mindketten azonnal akadtunk. Egy olyan pályán, ahol nincs akadó. Aztán érzem, hogy jön az akadó. Két háló emelkedett egymás mellett. Az egész öböltorkolat le volt zárva, egy kisebb lukú és egy nagyobb lukú hálóval. Tökéletes csapda, mindennek, ami úszik. És miért nincs jelölve, és hol a halász? vagy ez rabsicé? vagy a halász a rabsic? vagy mi a fax van? 

Szóval ott állunk mint fax a lakodalomban és nem tudjuk kiszabadítani a wobblereket. És akkor jön a motorzúgás...De nem miattunk jött a hajó. Az öböl másik végén matatnak. Én kiabálok oda nekik, akkor kapjuk a reflektort a pofánkba. Odajönnek. Hárman vannak, nem ellenségesek, sőt segítenek kivenni a wobblert. De mintha ők lennének zavarban. Meg a főnök keszegnek nézi a hálóban döglődő balint. A balint, ami kutya vagy disznótáp lesz egy ilyen este után. Ott a csónakban a 300 literes dézsa. Nyilván megtelik minden éjjel.

Mit pofázok, visszakaptam a wobblerem. El sem kérték az engedélyem, pedig megtehetnék, ha ők azok, akiknek mondják magukat. De akkor miért vannak zavarban. Mi a fax folyik itt?? 

Na mindegy. Miért lehet a természetes vizeinken jelöletlen hálókat lerakni? Miért lehet a természetes vizeinken halászni? Miért lehet a természetes vizeinken szelektálás nélkül irtani a halat? Miért szarja ezt le mindenki? Miért lehet az érdekeknek ezt a feudális hálóját ilyen remekül fenntartani? Nyilván, mert mindenki leszarja....

Itt van a MI EZ KESZEG? Balin. Jól néz ki, mi? Amiről nem tudok, nem fáj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért nem lehet nálunk is úgy, mint Németországban? Miért nem lehet betiltani a természetes vizeken a kurva halászatot? Hogy legyen így erkölcs a Duna partján, ha lehet, hogy maga a hatóság a legnagyobb haltolvaj? Ki ellenőrzi őket és mikor? Ki válaszol majd a kérdéseimre? 

 

NINCS PISZ

A bejegyzés trackback címe:

https://fishndirt.blog.hu/api/trackback/id/tr193359959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AzHofi 2011.11.07. 08:17:34

A Vass Csabi elkezdte rendezni a dolgot, le is kapcsolták. Én benne volnék éjjeli körülnézésekben, rendrakásokban, de eddig mindenki csak leönkéntesrambózott meg mit tudom én, mindenki csak nézi, hogy mi van, senki nem csinál semmit.

steveolson · steveolures.com 2011.11.07. 08:25:38

Sz@pás ez az ország ebből a szempontból is!
Szomorú, de ez az igazság!

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.11.07. 10:08:54

Fáj!

Fizetnék többet az éves engedélyért, ha beszüntetnék a halászatot természetes vizeken.
Mekkora prifitja van a szövetkezetnek a halászati jog értékesítéséből?
Nem hiszem hogy az eladott éves jegyek ne hoznának nekik alapból nagyobb hasznot.
Ha több lenne a hal még több jegyet adnának el.

Biztosan sok összetevője van annak a halászaton kívül, hogy miért egyre nehezebb bármit is fogni, de valahol el kellene kezdeni.

Szeptember óta nemigazán sikerült semit fognom, így mégfájóbb ilyet hallani.
Lehet, hogy én vagyok egyre bénább, nem a halak tűntek el.

AzHofi 2011.11.07. 11:01:17

@GaBko: "Fizetnék többet az éves engedélyért, ha beszüntetnék a halászatot természetes vizeken."

Akkor nem volnának kint jelöletlen hálók, meg gereblézők meg áramozók? Jól pofán kéne őket vágni, aztán még ötször.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.11.07. 11:35:40

@AzHofi: Természetesen, de az eddig is tilos volt, csak a kutya sem ellenőrzi. A magasabb területi jegyárból erre is juthatna akár. Csónakostul süllyeszteném el az összes orvhalászt, jó süllőtartó helyek lennének belőlük.

Az a baj, hogy egyesek úgy gondolják, hogy legálisan joguk van kifosztani az élő természetes vizeket.

Fischfucker 2011.11.07. 11:54:29

Sziasztok! Szerintem viszonylag tiszta, hogy mire lenne szükség: először is arra, hogy ne az a hatóság ellenőrizze a halászait, aki kiadja nekik az engedélyt és aki nyilvánvalóan abban érdekelt, hogy a halász továbbra is halásszon, egyéb összefüggéseket, összefonódásokat nem is említve. Legyen egy olyan hatóság, aki eljár, reagál és akihez, ha bejelentés érkezik, azonnal reagál. A halakat eladják és abból pénz lesz a pénzen pedig lehet osztozni.

Mit tudunk mi ezzel szemben biztosítani? Szóval ez macerás.

De a legjobb és legtisztább az lenne, ha egyszerűen betiltanák a halászatot a természetes vizeken. Ha nem lehet kint senki csónakkal és hálóval, árammal, dinamittal bármivel a vizen, ha mindenki, aki ezt csinálja büntethető, akkor meg is van oldva a probléma. Mert ameddig kint lehetnek, ki ellenőrzi, hogy mit és mennyit fognak? Ki megy oda hajnali 4-kor, hogy ellenőrizze a zsákmányt? Ki ellenőrzi, hogy hol dolgoznak? Hogy mennek-e a fővárosi szakaszra, annak ellenére, hogy ott hivatalosan nincs halászat. Ki ellenőrzi, hogy hova adja el a halat? Ki ellenőrzi, hogy bánnak a hallal? SENKI. És senki nem is fogja.

Én most a sajtó felé veszem az irányt. A média kapcsolataimat használva szeretnék egy kis vihart kavarni a biliben. Meglátjuk. A parton megverős módszer nem vezet sehova, akkor a szegény dolgos halász lesz az áldozat, a köcsög agresszor horgász meg a feketesegg.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.11.07. 12:08:50

@Fischfucker: Hajrá, lesz pár támogatód az ügyben szerintem. (rajtunk kívül is!)

AzHofi 2011.11.07. 12:14:34

@Fischfucker: nem vezet sehova de jól esik. Másrészt pedig a hálót el kell kezdeni beszedni tapétakéssel a kézben, majd ő üt először... :-)

AzHofi 2011.11.07. 12:20:05

@GaBko: biztos lesz pár támogató, csak eredmény nem lesz. Ha valaki olyannak kezdi el a tyúkszemét csesztetni, nagyon gyorsan el fog hallgatni a "pártvezérelt", meg a "független" azaz csak a pénztől függő sajtó is. Ha meg senkinek nem cseszteti a tyúkszemét, akkor nem is létezik a dolog :-)

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.11.07. 13:05:46

@AzHofi: De próbálkozni kell, mert anélkül csak felemészt a tehetetlen düh.
Legalább a saját lelkismerete megnyugszik az embernek, ha Ő megtesz a saját lehetőségeihez képest mindent amit tud.
Ha csak ül a valagán és nézi tovább tétlenül a dolgokat tuti nem fog megváltozni semmi.
Nyilvánosság meg igenis kell, mert ha a problémát sikerül bevinni a köztudatba, nem csak a horgászok köztudatába, hanem minden normálisan gondolkodó természetet kedvelő tudatába, azt már kénytelenek meghallani illetékes elemek is, akiknek lehet, hogy nem érdeke tenni az ügyért, de már nem tehet úgy mint aki nem is tud róla.
Valóban csak a nyilvánosság tudja az emberekben a dolgos szegíny halász és köcsög agresszor pecás képet megváltoztatni.
(Eltekintve attól, hogy szívesen basztam volna már szájba egy-két pecást is életemben, mert megérdemelte volna.)

Az biztos, ha csak itt egymásnak panaszkodunk nem történik semmi.

AzHofi 2011.11.07. 13:11:21

@GaBko: rendben, majd megyek tüntetni, ha kell menni, viszek sört meg minden, tök jó lesz. De én -mondom- szivesen összeszaggatok hálókat is, meg dobok vízbe rosszembereket is. A két módszer egymást erősítve talán még hatásosabb, én személy szerint nemigen hiszek a sajtóba firkálásban meg a tévében fecsegésben :-)

feregabo 2011.11.07. 13:16:14

Sziasztok!

Kíváncsi lennék az öböl őrei benne vannak-e a buliban. Mert ők elvileg elég készségesek és az öbölben folyik is ellenőrzés, a baj csak az, hogy a torkolat külső oldala, már másik vízkezelő és azokkal állítólag ők már nem tudnak mit csinálni. De ha jól értem ezek az öbölben is tevékenykedtek. A háló csendes felszedése és megsemmisítése mindenesetre ha csepp is a tengerben, hatásos :) (de ha észreveszik, valószínű, hogy ők ütnek először, meg lehet, hogy a törvény is őket védené :( )
Ezt azért tényleg érdemes megnézni: halvedo.hu/ , Vass Csabáék úgy néz ki rendelkeznek már némi tapasztalattal, lehet, hogy velük is érdemes megosztani a tapasztalatokat, tán még jó ötletük is lehet, hogy mit érdemes tenni vagy mit felesleges. Sok sikert minden küzdelem terén!

Fischfucker 2011.11.07. 13:36:08

Csabaval felvettem a kapcsolatot.

Geri Pilismarót 2011.11.08. 16:18:30

A Probléma ott kezdődik hogy Ha valaki teszem azt 20-25ezer forintért engedélyt Vált...
Legyen csak alsó szakasz meg öböl... Csaliról Botokról Felszerelésről csónakról benzinről ne is beszéljünk.... Kiadás az van hiába hobby.
Mint tudjuk kurvára nem kötelező horgászni tehát senki nem azért megy le mert nincs mit enni vagy mert muszály hanem mert kib@szottul élvezi a fárasztás pillanatát és magát a környezetet...

De

ha egy Horgászatot egy ilyen paraszt zavar meg azzal hogy őőő kéri el Tőled az engedélyt Hiszen ő hivatalos halász + Ellenőr és megteheti és akkor itt álljunk is meg egy picit...:
Most ez hogyis van ???
Valaki bíró is egy meccsen meg az ellenfél kapusa is vagy mi?? Mert ezt nehezen tudom felfogni hogy ez hogyan és meddig működhet így! Mondhatnék erre a Pofátlanságra rengeteg példát.... Talán a legjobb és erre a helyzetre a leg találóbb
mintha a határőr csempészne drogot ugye érdekes lenne...?
Tehát finoman szólva is felháborító és igazságtalan ami itt megy na de a mai világban hol is találkozunk igazsággal hát sehol...
Ki tudja kinek van még benne a keze hogy ez a Paraszt tudjon még működni itt hogy fenntartsa magát, Ki tudja ki támogatja őt hogy nyugodtan azt csinál a MI Vizünkkel amit csak akar mert hát azt tesz ugye?

Lépni kell Lépni.... de ehhez 3-4 Pergetőhorgász sajnos kevés....

Yozuri Béla 2011.11.08. 18:12:38

A vízkezelő Halász KFT nem foghat halat saját vizén? Hát ez elég nehéz lesz.

Anno még 2008 ban írtam egy szösszenetet Magyaroroszág Nemzeti Halászati Stratégiájáról.

szalka.blog.hu/2008/05/22/magyarorszag_nemzeti_halaszati_strategiai_terve

A lényeg, keresőkkel nekimentünk az összes EU-s halászati stratégiának , az általunk ismert nyelveken (és a többi nemzetek nyelvére átfordított szavakkal), az jött ki, hogy egyedül a Magyar ismeri el a természetes édesvízi halászatot, sőt támogatandónak tartja.
Ebben az országban elvileg van EU pénz halász hálóra.
Németországban pl, halastóra van EU támogatás, ott lehet halászgatni orba szájba, mármint azt a halat, amit a saját tavukban felneveltek. Ezzel azthiszem semmi baj nincs.

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2011.11.17. 22:07:26

Meredek sztori.
Következmények nélküli ország...
Híg fos feeling.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.21. 03:50:40

F. Lászlóval találkoztatok... halász, ellenőr és rabsic... 3 in 1 by Óbuda... isten óvja a halakat, ahol ő megjelenik...
süti beállítások módosítása